A kép a Google images-ről való
- 1 kg sárgarépa
- 1 nagy csokor petrezselyem
- Só, bors (elhagyható), stevia
- Kevés citromlé
- 1 kávéskanál ghee (elhagyható) vagy 1 evőkanál olívaolaj vagy 1 evőkanál tökmagolaj
Elkészítés:
- Tisztíts meg és vágj kockákra vagy karikákra 1 kg sárgarépát
- Annyi vízben, hogy a répát a víz éppen hogy ellepje főzd meg
- Tegyél a vízbe ízlés szerint sót és steviát, és ha kívánod, akkor egy kevés őrölt borsot
- Amikor a répa már megpuhult, és egy kis víz már el is főtt, a nagy csokor petrezselymet (ollóval) vagdald fel, és szórt a „főzelék tetejére”
- Önts a lébe egy kevés citromlét
- A már megfőtt étel tetejére tegyél zsiradékot -, mert az ízeket a ghee vagy olaj még jobban kihozza, nem beszélve arról, hogy a „főzelék” külleme is szebb lesz