Sárgarépa főzelék – petrezselymes, citromos

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók 4 személyre:sárgarépafőzelék

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • Só, bors (elhagyható), stevia
  • Kevés citromlé
  • 1 kávéskanál ghee (elhagyható) vagy 1 evőkanál olívaolaj vagy 1 evőkanál tökmagolaj

Elkészítés:

  • Tisztíts meg és vágj kockákra vagy karikákra 1 kg sárgarépát
  • Annyi vízben, hogy a répát a víz éppen hogy ellepje főzd meg
  • Tegyél a vízbe ízlés szerint sót és steviát, és ha kívánod, akkor egy kevés őrölt borsot
  • Amikor a répa már megpuhult, és egy kis víz már el is főtt, a nagy csokor petrezselymet (ollóval) vagdald fel, és szórt a „főzelék tetejére”
  • Önts a lébe egy kevés citromlét
  • A már megfőtt étel tetejére tegyél zsiradékot -, mert az ízeket a ghee vagy olaj még jobban kihozza, nem beszélve arról, hogy a „főzelék” külleme is szebb lesz

EZ AZ ÉTEL AMILYEN EGYSZERŰ,

ANNYIRA NAGYSZERŰ IS!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.