Zöldséggel (csirkével) töltött gomba

Hozzávalók:

  • Fél tenyérnyi méretű csiperke gomba – 1 főre 3 db
  • Olíva olaj
  • Csirke húslevesben főtt vegyes zöldség – 1 kg-os kiszerelésben létezik konyhakész – sárgarépa, paszternák, fehérrépa összetételű – mélyhűtött leveszöldség; ebből az étkezők száma szerinti mennyiséget használunk!
  • Gombaszárak apróra vágva
  • A csirkehúslevesben főtt húsból apró darabok – opcionális!
  • 2 dl kókuszkrém
  • Fűszerek: só, fokhagyma, gyömbér, oregánó, lestyán; mindezekkel lehet díszíteni is, ha van élő fűszernövényünk
  • Csíra – opcionális

Elkészítés:

  • A gombát megmossuk, a szárait kiszedjük és apróra vágjuk.
  • A gombafejek mindkét oldalát beolajozzuk (nagy mennyiségnél érdemes sütőt használni!) és egy sütőedényben előbb a mélyedéses oldalát sütjük barnulásig, majd a domború oldalát.
  • Kitesszük a tálaló edénybe, csak ekkor sózzuk, fokhagymázzuk.
  • A leveszöldséget és az opcionálisan apróra vagdosott csirkehúst (felső comb) az összes fűszerrel és a kókusztejszínnel kikeverjük és megmelegítjük.
  • A megmelegített zöldségkeveréket a gombafejekbe töltjük.
  • Díszítésként kerülhet rá valamilyen csíra, a fenti fűszerek élő változata apróra vágva.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.