- Fél tenyérnyi méretű csiperke gomba – 1 főre 3 db
- Olíva olaj
- Csirke húslevesben főtt vegyes zöldség – 1 kg-os kiszerelésben létezik konyhakész – sárgarépa, paszternák, fehérrépa összetételű – mélyhűtött leveszöldség; ebből az étkezők száma szerinti mennyiséget használunk!
- Gombaszárak apróra vágva
- A csirkehúslevesben főtt húsból apró darabok – opcionális!
- 2 dl kókuszkrém
- Fűszerek: só, fokhagyma, gyömbér, oregánó, lestyán; mindezekkel lehet díszíteni is, ha van élő fűszernövényünk
- Csíra – opcionális
Elkészítés:
- A gombát megmossuk, a szárait kiszedjük és apróra vágjuk.
- A gombafejek mindkét oldalát beolajozzuk (nagy mennyiségnél érdemes sütőt használni!) és egy sütőedényben előbb a mélyedéses oldalát sütjük barnulásig, majd a domború oldalát.
- Kitesszük a tálaló edénybe, csak ekkor sózzuk, fokhagymázzuk.
- A leveszöldséget és az opcionálisan apróra vagdosott csirkehúst (felső comb) az összes fűszerrel és a kókusztejszínnel kikeverjük és megmelegítjük.
- A megmelegített zöldségkeveréket a gombafejekbe töltjük.
- Díszítésként kerülhet rá valamilyen csíra, a fenti fűszerek élő változata apróra vágva.