Zellerkrém leves

A zellerszál kiváló választás autoimmun betegségek étrendjében. Ajánlatot olvastam a nyers turmixolásra, majd a szűrt lé éhgyomorra történő fogyasztására.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

Ez a recept főtt zellerszálból készült krém leves, melynek fűszerezése kifejezetten megfelel az Autoimmun Protokollnak is.

  • Egy csomag zellerszálat alaposan mossunk meg, mely legalább fél órás szódabikarbónás vagy ecetes vízben való áztatást, majd többszöri tiszta vízzel való öblítést jelent. Erre azért van szükség, mert a zellerszál egyike a leginkább vegyszerezetten kapható zöldségeknek.
  • A zellerszálakat főzzük puhára, majd meregessük át húsleves alaplébe – részemről csirke alaplébe tettem! -, és alaposan turmixoljuk össze. Le lehet szűrni, de én rostosan hagytam a levest.
  • Sóval, hagymával és fokhagymával fűszerezzük úgy, hogy az egészen apróra vágott hagymával és fokhagymával (-porral) főzzük át forrásig a húsleveslében turmixolt zöldségkrémet.
  • A krémleves tetejét meglocsolhatjuk olívaolajjal és szórhatunk az ételre kínáláskor magokat – pl. hántolt tökmagot, apróra vágott makadám diót (szelén tartalmú!) stb.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.