Hozzávalók:
- 450 gr ázsiai kókusztejszín
- 1 ek. nyílgyökérliszt (Lehetőleg ne tápiókát használjunk a ch és kalóriatartalma miatt!) – nem AIP, de magamnak megengedően ennyit „elnéztem”.)
- 1 tk. zselatinpor éppen csak annyi forró vízzel elkeverve, hogy a por folyóssá váljon.
- 2 ek. glicin, 1 tk. méz
- 1 tk. kakaó vagy karob por (Miután Terry Wahls hírlevelében minimális kakaóval készült édességet osztott meg, bátran én is felvetem ezt az opciót!)
- 3-4 szem brazil dió (Nagy szelén tartalma miatt!)
Elkészítés:
- A kókusztejszín konzervet tartsuk 4-5 órát hűtőben.
- Öntsük ki a -tejszínt egy edénybe és keverjük el vele a keményítőt és az édesítőket, kakaót/karobot.; a kihűlt zselatint is öntsük a keverékhez.
- Verjük fel kemény habbá.
- Egy fóliával bélelt formába tehetjük, mint első nekifutásként én is tettem és a fóliával együtt emeljük ki a már összeállt habot, de szerintem szerencsésebb ezt a mennyiséget inkább dobozba tenni és onnan tálalni.
- A tetejét megszórhatjuk pl. brazil dióval. Egy napi adagnak sok 3-4 szem, de képtelenség a képen látható mennyiséget egyszerre megenni, hiszen olyan nagy a kókuszhabnak a zsírtartalma, hogy nehéz étel!