Pulykanyak leves

Pulykanyak leves

Hozzávalók:

  • 0.5 kg pulykanyak – ez kb. 7-8 db
  • Vegyes leveszöldség – karfiol, brokkoli, sárgarépa, fehérrépa, zellerszál, vörös hagyma, valamint I. Wentz pajzsmirigyes AIP diétáját követve zöldborsót is tehetünk hozzá!
  • Só, fokhagyma (gerezd vagy por), gyömbér, kurkuma

Elkészítés:

  • Kb. másfél órát főzzük a pulykanyakakat 2.5 liter vízben.
  • A keletkező habot kanalazzuk le a levesről.
  • Amikor már a nyakak puhára főttek és megtisztítottuk a leves tetejét, akkor kerülhetnek a lébe a zöldségek.
  • A zöldségek kb. 20 perc főzést igényelnek, de ez attól is függ, hogy fogkeményre vagy egészen puhára akarjuk-e főzni azokat.
  • A lé tárolható alapléként, ebből a nagy mennyiségből én is mindig teszek el dobozokba.
  • A puha nyaki húst le lehet szedni és a levesbe szórni.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.