Hozzávalók:
- 0.5 kg pulykanyak – ez kb. 7-8 db
- Vegyes leveszöldség – karfiol, brokkoli, sárgarépa, fehérrépa, zellerszál, vörös hagyma, valamint I. Wentz pajzsmirigyes AIP diétáját követve zöldborsót is tehetünk hozzá!
- Só, fokhagyma (gerezd vagy por), gyömbér, kurkuma
Elkészítés:
- Kb. másfél órát főzzük a pulykanyakakat 2.5 liter vízben.
- A keletkező habot kanalazzuk le a levesről.
- Amikor már a nyakak puhára főttek és megtisztítottuk a leves tetejét, akkor kerülhetnek a lébe a zöldségek.
- A zöldségek kb. 20 perc főzést igényelnek, de ez attól is függ, hogy fogkeményre vagy egészen puhára akarjuk-e főzni azokat.
- A lé tárolható alapléként, ebből a nagy mennyiségből én is mindig teszek el dobozokba.
- A puha nyaki húst le lehet szedni és a levesbe szórni.