Étrendminta:
Reggeli:
- Egy tányér zöldségleves
- Kókuszolaj – az éhség elnyomására
- Kávé, tea, víz – kókusztejszínnel is lehet
A reggeli lehet még:
- Az előző napi ebéd maradéka
- Sült tojás, főzőbanán-paradicsom, krumpli-spenót – vajjal, ecettel
- Főtt tojás-gyümölcs (pl. banán)
- Zsíros joghurt bogyókkal
- Tejberizs tejszínnel és bogyókkal, maradék hús fehérjének
- Bogyók, dió és tejszín
- Sajt, dió és gyümölcs
Ebéd:
Lehet előző napi maradék, de természetesen lehet friss is.
Az alapok általában a következők, melyeket ízlés szerint kiegészíthetőnk hússal, tengeri herkentyűvel, hallal, új zöldségekkel, más-más zsírokkal, más-más fűszerrel:
Bimimbap: Biztonságot keményítő és más zöldségek feldarabolva – tojássárgájával, ecettel, citrom- vagy lime-lével összekeverve. Adhatsz hozzá paradicsomszeleteket, spenótot, algát. Lének zöldség vagy húsleves alaplé.
Sült rizs (vagy sült krumpli) mix.: Kókuszolajat vagy vajat hevíts, tegyél bele rizst vagy krumplit, húst, más növényeket tojással vagy tojássárgájával, ecettel, citromlével vagy lime-lével. Pirítsd meg.
Pho: Alaplébe tegyél húst, keményítős zöldséget, Tegyél hozzá tojássárgáját, ecetet, citromlevet vagy lime-levet, paradicsomot, spenótot stb.
Vacsora:
- Hús és tenger gyümölcsei – marha, bárány, lazac, szardínia, hal, kagyló – heti öt alkalommal legyen ez, más napokon pedig: szárnyasok, sertés, tojás, sajt, feldolgozott tejtermék – zsíros joghurt, tejszín, tejföl;
- Biztonságos keményítők – krumpli, édesburgonya, taró, fehér rizs – napi max. 45 dkg – vajjal, tejföllel, kókusztejjel, ecettel, sóval ízesíthetjük;
- Más növényi ételek – cékla, répa, hagyma, gomba, sütőtök, avokádó, paradicsom stb.;
- Levesek – zöldség és alaplé.
Nasik:
- sajt, gyümölcs, diófélék, csokoládé, joghurt, tejföl, tejszín, zsíros sós szószokba mártogatott zöldség – Fontos hetente 10 dkg marha- vagy báránymáj elfogyasztása!
Italok:
- Víz, tea, kávé
- A bor kis mennyiségben elfogadható.