Freeza – étterem, pizzázó és pékség – étteremkritika

http://freezza.hu/

https://www.facebook.com/freezzadunaharaszti/

Feezza logoja

2019. május 9-én szülinapi ajándékként legkedvesebb barátnőm éttermi szülinapi ucsorára invitált. El is képedt, amikor a Feezza éttermet ajánlottam, mely hozzánk képest a szomszéd faluban Dunaharasztin van. Megjegyzem, hogy Dunaharaszti Soroksárhoz (XXIII. kerület) képest elképesztően fejlődik.

Erről az étteremről, pizzériáról és pékségről már hallottam korábban paleos körökben. A pékárú Szafi lisztjeire épül, nyilván a pizza választék is, de mi most kifejezetten az éttermet próbáltuk ki.

Az étterem – fogalmazzunk úgy, hogy a központi helyhez közel található. Az Alsónémedi felé vezető út Dunaharaszti egyik fő utcája; nos ezen az úton kell a vasúti híd alatt átautózás után balra kanyarodni és már 1-2 perc és a Ráckóczi u. 51. sz. alatt meg is találjuk az éttermet.

Az étterem egy „szocialista szolgáltató ház” hagyaték lehet – lapos beton épület (sok ilyen van lakótelepeken!), a mai napig egy kis részén posta üzemel. A külső bár ki lett pofozva, saját ingyenes parkoló is ki lett alakítva, de én még fokoznám a hívogató külső dizájnt! …, no de, amikor belépünk, ez fogad:

Kulturált, ízléses, kellemes belső. Csak gratulálni lehet a helyiség belső kialakításához.

Az étlapon egyébként a mai „free” irányzatnak megfelelő választék található. Egy paleos, egy aip-os, egy vegán és egy vegetáriánus is kedvére válogathat a gazdag ételsorból. (Ha felkeresitek az étterem oldalát, akkor bekukucskálhattok az aktuális étlapba!)

…, s akkor nézzük, hogy miket rendeltünk:

Az első étel, amit ettünk – Fafül gombás bögrés leves, pirított Szafi kenyérrel, és eléggé el nem ítélhető módon ekkor még nem jutott eszünkbe fénykép készítése. A levest forrón tálalták. Az íze kifogástalan volt és nem mindennapi, miután nem minden nap eszünk ugyebár fafül gombát! A leves kritikája: MENNYEI

Kacsasült – roséra sütve kértem én batátával, hagyma lekvárral – a díszítés rukkola és egy kis szem paradicsom. Barátnőm ugyanezt kérte, de a kacsamell szeleteket átsütve és krumpli krokettel. A tálalás és nem utolsósorban az étel minősége kifogástalan volt!

A főétel kritikája ismét: MENNYEI

A desszert. Az előtérben a nem paleos barátnőm által rendelt tejfölös túrógombóc látható és a hátsó tányéron az a Hidegnyalat torta – kis kacsóimmal -, amit én ettem. Mindkét desszert finom volt. Én csak a Hidegnyalat pisztáciás-makadámdiós csodájáról tudok nyilatkozni, ami valami elképesztően finom volt.

A desszert minősítése szintén: MENNYEI

AZ ÉTTEREMBEN AZ ÁRAKBAN SEMMIFÉLE TÚLKAPÁST NEM ÉREZTEM. Nem vagyok nagy étterem-látogató, de hallomásból ismerem, hogy miket kérnek Budapesten egy hasonló ebédért. Mondjuk nem is olyan régen a fiam Phd. családi ebédjén voltunk egy belbudai vendéglőben, ahol az ittenihez képest borsos árak voltak.

Irány tehát Dunaharaszti Freezza! Nem fogtok csalódni.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.