Káposzta saláta virslivel vagy anélkül – majonézzel vagy tartárral

Káposzta saláta majonézzel vagy tartárral

Hozzávalók:

  • Kisebb fej káposzta – 60-70 dkg-os; AIP-ban fermentált káposzta
  • 3 tojás sárgája
  • 1 ek. mustár – csak paleoban és ketogénben!
  • Kurkuma, gyömbér, só, xukor0stevia vagy stevia
  • Olíva olaj – kb. 1 dl
  • Mandulatej – ízlés szerinti mennyiség; AIP-ban kókusztej
  • Virsli (Pikok pulyka rudacska adalékmentes, nitrátmentes, majdnem 100% hús)
  • Fűszerek: tetszőleges (én a kertből szedtem mindenfélét), de pl. snidling, friss majoránna, kapor, salátalevél, petrezselyem – apróra vágva

Elkészítés:

  • A tojások sárgáját üssük egy mély edénybe és kezdjük el elektromos habverővel kis fordulatszámon keverni. Paleosok és ketogénezők most keverjük el a sárgájával a mustárt.
  • Szinte kiskanalanként, nagyon lassan keverjük a sárgájához az olíva olajat is.
  • Keverés közben tegyük a majonéz alapba a sót, az édesítést, a fűszereket – ekkor majonézünk keletkezett. Miután a saláta nagy mennyiségű, ezért én a tartár mellett döntöttem és ezt a majonézes alapot felöltöttem 6 dl készen vásárolt mandula tejjel; aip-osok kókusztejet használjanak!Természetesen a növényi tejeket otthon is el lehet készíteni. AIP-osok készíthetnek tojás nélküli majonézt is!
  • A káposzta salátát paleosok és ketogénezők készíthetik friss nyers vagy fermentált káposztából, autoimmun betegeknek ajánlom a főttet.
  • A következő művelet tehát vagy a káposzta laskázása, avagy a fermentált vagy főtt káposzta kikészítése …, melyet össze keverünk vagy a majonézzel vagy a tartárral.
  • A virslit megfőzzük, kis karikákra vágjuk és kihűlve a káposztához keverjük.
  • A salátát lehűtjük! Virsli nélkül is fenségesen finom!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.