9 éves a blogom

9 éves jubileum

2010. július 24-én indult a blogom a https://paleovital.hu/?p=45 Tiramisu puding -Paleo recepttel, mely recept ötletét valaki Szendi Gábor beszélgetős blogján osztott meg akkoriban valaki.

A blog azzal a szándékkal indult, hogy a 2009-ben robbanásszerűen a köztudatba lépő paleo elvek kapcsán a Szendi blogon leírt receptek valamilyen formában megőrződjenek. A Paleolihlet név volt az első, amivel megjelentem. Elég gyorsan kinőttem a freeblog által nyújtott tárhelyet, így aztán egy önálló blogmotor üzemeltetése mellett döntöttem és egy WordPress felületen kezdtem tevékenykedni.

A paleozás első éveiben sok olyan receptet és képet osztottam meg, melyek szerzői paleozó társak voltak. Mostanában már csak nagyon ritkán kapok új recepteket, nagyon sok saját receptet osztok meg.

A blogolás receptes és elméleti része is – a Szendi-féle paleon túl – kapcsolódik különféle irányzatokhoz. A Hashimoto és általában az autoimmun betegségek köré igen sok mondanivalóm kapcsolódik, hiszen jómagam Hashimotos vagyok. Aki olvasni szeretne Szendi paleojának elméletéről, a Jaminet házaspár Tökéletes Egészség Diétájáról vagy Moskowitz és Cyr ketogénjéről, avagy Fung ketogén diétájáról – részletes leírásokat találnak az oldalamon.

A blogomat a tartalom jobb lefedése végett átneveztem PaleoVital Speciálisnak, amikor elkezdtem az Autoimmun Protokollal foglalkozni. AIP témakörben találtok elméletet Dr. Terry Wahls-tól, Dr. Izabella Wentz-től, Kulcsár Angélától, Bedecs Judittól. A felsorolt elméleti szakemberek elvei szellemében írott számos Autoimmun Protokollnak megfelelő receptet találtok a blog felületén.

Személyes blog formájában nyomon lehet követni az én egyéni küzdelmeimet is. A blogolás kisebb megtorpanásokkal ugyan, de gyakorlatilag a napi rutinom része lett. Ezzel a tevékenységgel a szakirodalom olvasásával-fordításával találtam magamnak egy szellemi kihívást, nem mellesleg a népes követő táboromnak pedig nap mint nap adok újabb szellemi vagy recept formájában testet öltő táplálékot.

Az évforduló alkalmából szeretettel köszöntöm valamennyi követőmet! – bis Hundert und Zwanzig.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “9 éves a blogom”

  1. Kedves Márti!
    Sok boldog születésnapot a blognak, Neked pedig jó egészséget, kitűnő közérzetet, kitartást kívánok. Köszönet a sok munkáért, amit befektetsz.
    Ismeretlenül is szeretettel:
    Gömöri Olivér

    1. Kedves Olivér! Köszönöm a kedves szavakat. Örömmel tölt el, ha tudást és tapasztalatot adhatok át és nem utolsósorban persze nekem is értelmesen telnek a napjaim és számtalan virtuális vagy már élőben is megismert új ismerősre, barátra találok e „munka” kapcsán. Szeretettel, Márta

  2. Kedves Márti !

    Én is csak gratulálni szeretnék és a köszönetemet kifejezni, hogy sok bloggeerrel ellentétben te nem fáradtál bele és továbbra is írsz, sok jó ötletet, gondolatot adva a követőknek.
    Szeretettel üdvözöllek, szintén ismeretlenül : Baga

    1. Kedves Baga! Köszönöm az elismerő szavakat. Mint korábban láttad, én is voltam néhányszor azon a ponton, hogy abbahagyom. Végül több reális érv szólt amellett, hogy folytassam. Időközben telnek az évek és én sem lettem fiatalabb, tehát nyugdíjasként van egy állandó elfoglaltságom. Ha már ennyi energiát fektettem a tanulásba, a betegségem megismerésébe, akkor miért is hazudtoljam meg önmagamat?! -, miszerint mindig is imádtam tanítani. Átvitt értelemben a blogom tartalma is virtuális tanítás. Legalább pörög az agyam a megfejthetetlen Hashimoto kérdésében, ugyanakkor a paleotól a ketogénen át eljutottam az autoimmun protokollig. Mindhárom irányzat – kinek ez, kinek az – sokat segíthet a követőiknek az egészségük megőrzésében vagy újra megtalálásában. Én is szeretettel üdvözöllek, Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.