Karfiol pörkölt

Karfiolpörkölt

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma; paprika és paradicsom darabokat is vághatunk hozzá
  • 2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
  • Só, őrölt bors
  • Fél evőkanál zsír
  • Só, őrölt bors, paprika por vagy/és paprikakrém
  • 0,5 kg karfiol
  • Kevés víz az alap felöntéséhez
  • Kb. 10 dkg ízes szárazkolbász vagy akár maradék sült kolbász (elhagyható)
  • 1 evőkanálnyi kókusztejszín (elhagyható)

Elkészítés:

  • A karfiolt szedd rózsáira és bő vízben főzd puhára
  • A vöröshagymát, fokhagymát felkockázva a zsíron pirítsd meg, evőkanálnyi vízzel öntsd fel, és így dinszteld puhára
  • Ebbe az alapba kockázhatsz valamilyen száraz kolbászt vagy maradék sütő kolbászt (nekem ez utóbbi várt „bevetésre”)
  • Ezt a hagymás alapot fűszerezd – állandó keverés mellett – piros paprika porral, csipetnyi őrölt borssal, kávéskanálnyi sóval; amikor összerottyantottad, húzd félre
  • A megfőtt karfiol rózsákat szedegesd ki a főzővízből,  darabold tovább apróra, és dobd rá a hagymás-fűszeres alapra, az alaphoz keverj hozzá opcionálisan paprika és paradicsom darabokat.
  • Húzd vissza a tűzre a karfiolpaprikást, és jól keverd össze az alappal a karfiolt
  • Egy-két keverés -, és az étel elkészült
  • Végül önthetsz a karfiolpaprikás tetejére egy evőkanálnyi kókusztejszínt. A kókusztejszínt személy szerint én nagyon szeretem. Tudom, hogy van, aki ki nem állhatja. Nem gond, mert abszolút mellőzhető!
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Karfiol pörkölt”

  1. Márti, ez nagyon jónak tűnik. Épp mostanában gondoltam rá, hogy mennyire szerettem anno a paprikás krumplit (kumprikás paprit, ahogy a fiam mondta kicsi korában), és hogy mit lehetne főzni hasonlót. Okvetlenül ki fogom próbálni! (bár a megrögzött anti-paleós családtagok ragaszkodni fognak a krumplihoz :S)

    1. Mi ezt „hamis vese-velőnek hívjuk, mert a végén pár tojást felverünk, mint ha rántottát csinálnánk, és ráöntjük a kész karfiolra….Paleos, és finom…

  2. Én ez hasonlóképpen csinálom zellerrel, csak az nem külön főzöm, teljesen úgy mint a paprikás krumplit. Nagyon finom, de kipróbálom a karfiolos változatot is , mert az is nagyon szeretem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.