Nagydobosi sütőtök szalonnával és sonkával

Nagydobosi sütőtök szalonnával és sonkával

Sütőtök fajták

A nagy kerek zöld héjú sütőtök a nagydobosi fajta – kattints magyarázatért a zölden kiemelt hivatkozásra! Ez a tök kevésbé édes, mint a hosszúkás Orange (kanadai) sütőtök.

Az Intersparban kaptam előre kb. 1 kg-os darabokra vágott nagydobosi sütőtököt, mely sósan és aip-os fűszerekkel kiváló!

Hozzávalók:

  • Kb. 1 kg-os sütőtök darabok
  • Fűszerek: curry, fahéj, gyömbér, só – valamennyi fűszerből kb. 2 dkg, mely egy teljesen LAPOSAN töltött evőkanálnak felel meg!
  • Kb. 15 dkg kenyér szalonna
  • 5-10 dkg Dulano pulyka sonka
  • Fogpiszkáló

Elkészítés:

  • Éles késsel a tök szeletbe vágj keresztbe mélyedéseket.
  • A mélyedéseket töltsd meg szalonnával és sonkával úgy, hogy rögzítsd fogpiszkálókkal.
  • A töltött tököt gondosan mindenhol szórd meg a fűszerekkel.
  • Előmelegített sütőbe tedd az ételt, majd közepes lángon (sütőfüggő! 160 fok) süsd a töltött tököt 45 percig. Nézz rá, hogy ne égjen meg! Hangsúlyozom, hogy különféle sütőink vannak.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.