A nagy kerek zöld héjú sütőtök a nagydobosi fajta – kattints magyarázatért a zölden kiemelt hivatkozásra! Ez a tök kevésbé édes, mint a hosszúkás Orange (kanadai) sütőtök.
Az Intersparban kaptam előre kb. 1 kg-os darabokra vágott nagydobosi sütőtököt, mely sósan és aip-os fűszerekkel kiváló!
Hozzávalók:
- Kb. 1 kg-os sütőtök darabok
- Fűszerek: curry, fahéj, gyömbér, só – valamennyi fűszerből kb. 2 dkg, mely egy teljesen LAPOSAN töltött evőkanálnak felel meg!
- Kb. 15 dkg kenyér szalonna
- 5-10 dkg Dulano pulyka sonka
- Fogpiszkáló
Elkészítés:
- Éles késsel a tök szeletbe vágj keresztbe mélyedéseket.
- A mélyedéseket töltsd meg szalonnával és sonkával úgy, hogy rögzítsd fogpiszkálókkal.
- A töltött tököt gondosan mindenhol szórd meg a fűszerekkel.
- Előmelegített sütőbe tedd az ételt, majd közepes lángon (sütőfüggő! 160 fok) süsd a töltött tököt 45 percig. Nézz rá, hogy ne égjen meg! Hangsúlyozom, hogy különféle sütőink vannak.