fodroskel pirított kenyérrel

Fodroskel pirított kenyérrel

Hozzávalók:

  • Pl. bio fodroskel a Magyar BIP édesburgonya oldaláról rendelt fodroskel – egy nagy fej fele (súlyra nem tudom megmondani)
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma (lehet por is!)
  • Só, gyömbér, curry por
  • Olíva olaj – kb. 2 ek.
  • Paleo kenyér szelet – nálam -ch Szafiból sütött zsömle

Elkészítés:

  • A fodroskelt késsel vágjuk vagy ollóval vagdossuk apró darabokra és helyezzük a sütőedénybe.
  • Ízlés szerint sózzuk meg és hagyjuk a sózott kelt állni, amíg megfonnyad – kb. 10 perc.
  • Karikázzunk fel a pórét, szeleteljük fel a fokhagymát, majd szórjuk az összes további fűszerrel együtt a kelre.
  • Locsoljuk meg a keveréket olaíva olajjal és alaposan keverjük össze.
  • Állandó keverés mellett pirítsuk meg a fűszeres fodroskelt.
  • A választott már kész paleo kenyérből – késsel-ollóval apró darabogat vágunk, majd kerámia vagy teflon serpenyőben megpirítjuk.
  • Tálaláskor a pirított kenyérdarabokkal szórjuk meg a meleg salátánkat.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.