Műsorajánlat „Az elhízás betegség”; Ízületi gyulladásom

Egy kedves paleos társam Tuller Szilvia írta nekem ma reggel: „A Duna Word adón a Ridikül címü műsort vissza tudnád nézni nagyon jó lenne! Specialista orvosok is voltak! A CRP + bélflóra és egyéb meghatározó fontosságáról volt szó. Király Linda mint érintett is ott volt és beszélt a betegségéről.

JAVASLOM, HOGY NÉZZÉTEK MEG A MŰSORT, MERT TANULSÁGOS!

Duna World „Ridikül” – „Az elhízás betegség”

Ridikül
  • Megnéztem a műsort. Az ott elhangzottakkal teljes mértékben egyetértek.
  • Jómagam egy egész napos orvosi kreditet érő Microbiom konferencián is részt vettem, (a kiemelt részre kattintva olvashatjátok a konferenciáról szóló beszámolómat!), ahol a fő előadó Dr. Guseo András volt. Pontosan tudom pl., hogy a pm. problémámon túl az anyagcserekapukat nálam a pszichiátriai.és vérnyomás gyógyszerek is zárják. Orvosi tanácsra egyszer elhagytam őket és majdnem belehaltam!
  • Egy éve tettem próbát a fokozatos mikrogrammonként való elhagyásra, Rövidesen visszatértek az indokolatlan sírásos állapotok és a szorongás.
  • A mikrobiomról szól az „Új állomás – gyökér ok kezelése autoimmun betegeknek” 2019 tavaszán írt posztom is, ahol többek között írok Mester Károly agrármérnök kutatásáról és a Herbafulvo ital bélflórára gyakorolt hatásáról.
  • Arra már korábban rájöttem, hogy a ketogén nekem nem utam. Átálltam Dr. Terry Wahls Autoimmun Protokolljára. Az ebben a protokollban tett ajánlások szellemében kialakítottam magamnak egy olyan személyes étrendet, mely főleg a ragukra épül. Beiktattam a szakaszos böjtöt is, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy este 18 órakor eszem utoljára és másnap 10 órakor először – ezzel kialakult a 18/6 órás étkezés gyakorlata. Könnyen teljesíthető, ritkán teszek kivételt és szegem meg ezt a rendet.
Iszonyatos magas CRP és folyamatos ízületi fájdalmak törtek rám.
  • Kora tavasszal készült egy teljes panel lelet. Elképedtem, hogy milyen iszonyatosan magas volt a CRP-m. A CRP érték 2-3 egységnél számít jónak, nekem meg 44 lett! Korábban paleo mellett 22 volt, ami szintén nagyon magas, de ezt az értéket anno 70-ről tornáztam le paleoval. Most akkor kérdezem én, hogy mi történt?! Az biztos, hogy 2019 szeptemberétől a mai napig kemény ízületi gyulladásom van! A naphoz hozzá tudtam kötni, amikor kezdődött, mégpedig a koleszterincsökkentő szedése elkezdésének napja (Új orvos, vitatkozás kerülése! Sajnos én balga!) Hónapok óta itt tipródom az ízületi fájdalmaimmal. Első körben felállni alig bírtam. A gyógyszer szedését egy hét után abbahagytam. A fájdalmak enyhültek, de maradtak! 10 nappal ezelőtt világosodtam meg! „Ó, hát én spórolás végett elhagytam 2019 nyarának végén a Herbafulvot és immár 9 hónapja nem iszom!” Érdemes visszanézni és elolvasni, hogy milyen vétket követtem el magammal szemben, hiszen a Herbafulvo amellett, hogy a lyukas bél szindróma ellen dolgozik, sok egyéb jó hatása mellett az ízületi gyulladás megszüntetésében is segít! 10 napja ismét iszom és jelentem, hogy kezdek észhez térni! A naplózásomban utánanéztem, hogy első alkalmazásakor 14 nap után volt teljes a mozgásképességem! Spórolnom is kell, de inkább lemondok a Szafi lisztekről, minthogy ne tudjak mozogni!
  • Az AIP és a TED változatos étrendet kínál. Az autoimmun pajzsmirigyeseknek dolgoztatniuk kell a pm.-et, ezért határokat vonva, de bizony nem szabad elsősorban a keményítő alapú lassan felszívódó szénhidrátokat elhagyniuk! Az étkezésemet törekszem ennek szellemében Speciális étrendként magamra szabni.
  • Támogató orvos és kutató alig van. Nekem valójában az anyagiak szabnak határt abban, hogy kevés külső segítséget – pl. jó tanácsadót – fizetek meg, hanem inkább az önképzést választom.

AMIT LEÍROK, AZOK A TAPASZTALATOK AZ ÉN SZEMÉLYEMRE VONATKOZNAK! NE ÁLTALÁNOSÍTSATOK! A HASHIMOTOBAN VANNAK HASONLÓAN MEGÉLT TÜNETEK, DE KÉT EGYFORMA ESET NINCS! Pl.: én még nem találkoztam az elmúlt 14 évben olyan sorstárssal, akinek előzetes tünetek nélkül sorvadt volna el a pajzsmirigye és tört rá olyan elementális erővel az idegi összeomlás, a brutális elhízás, mint az az én esetemben történt.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.