Zöldséges csirkeragu leves

Zöldséges csirkeragu leves – A kép a Google images-ről való.


A receptet MW küldte 2010.10.24-én

2018 októberében finomítottam AIP-kompatibilissé!

Ez egy nagyon egyszerű, de kiadós leves, ami önmagában is elég ebédre, és még hidegen is jó:

Hozzávalók:

  • Kockára vágott csirkemell (én a maradékból szoktam csinálni, ami leszakad pl. klopfolás közben). Zöldségek (ami éppen van otthon, minél több, annál jobb: sárgarépa, zeller, fehérrépa (zöldje is), karalábé, káposztafélék, karfiol, brokkoli, gomba, stb)
  • 1 kis fej apróra vágott hagyma
  • Pici  kókusztej
  • Fűszerek (tárkony, lestyán, bazsalikom, rozmaring, só, kurkukma)

Elkészítés:

  • A hagymát a kockára vágott  csirkehússal kis zsíradékkal és kevés vízben pároljuk.
  • Nem sokkal később hozzáadjuk a hasábra-kockára vágott zöldségeket.
  • Fűszerezzük (a sok zöld fűszertől lesz különleges íze), hozzáadunk annyi vizet, hogy ellepje, majd lefedjük.
  • Amikor a zöldségek is megpuhultak, hozzáadjuk a kókusztejet.
  • Felöntjük annyi vízzel, amennyi a leveshez kell, és forrásig melegítjük.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.