A receptet MW küldte 2010.10.24-én
2018 októberében finomítottam AIP-kompatibilissé!
Ez egy nagyon egyszerű, de kiadós leves, ami önmagában is elég ebédre, és még hidegen is jó:
Hozzávalók:
- Kockára vágott csirkemell (én a maradékból szoktam csinálni, ami leszakad pl. klopfolás közben). Zöldségek (ami éppen van otthon, minél több, annál jobb: sárgarépa, zeller, fehérrépa (zöldje is), karalábé, káposztafélék, karfiol, brokkoli, gomba, stb)
- 1 kis fej apróra vágott hagyma
- Pici kókusztej
- Fűszerek (tárkony, lestyán, bazsalikom, rozmaring, só, kurkukma)
Elkészítés:
- A hagymát a kockára vágott csirkehússal kis zsíradékkal és kevés vízben pároljuk.
- Nem sokkal később hozzáadjuk a hasábra-kockára vágott zöldségeket.
- Fűszerezzük (a sok zöld fűszertől lesz különleges íze), hozzáadunk annyi vizet, hogy ellepje, majd lefedjük.
- Amikor a zöldségek is megpuhultak, hozzáadjuk a kókusztejet.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi a leveshez kell, és forrásig melegítjük.