Fehér batáta lilahagymával és sonkával

Fehérbatáta lilahagymával és sonkával

Hozzávalók 3-4 főre:

  • 1 kg fehér húsú batáta (édes krumpli)
  • 3 nagy fej lila hagyma
  • Füstölt sertés szalonna – kb. 10 dkg
  • Sonka kockázva (pl. Dulano füstölt combsonka kockázva)
  • Opcionálisan reszelt kemény sajt a tetejére vagy kókuszjoghurt
  • Fűszerek: só, bors, fokhagyma gerezdek vagy por; AIP-ban: kurkuma, gyömbér, só

Elkészítés:

  • A batátát hámozás után vékony szeletekre karikázzuk és sós vízben puhára megfőzzük.
  • A lila hagymát megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.
  • A szalonnával kikenjük a fém vagy jénai sütőedényt, majd a szalonnát felkockázzuk.
  • A Dulano sonkát felkockázva vásárolhatjuk meg a Lidl-ben, ezzel tehát nincs dolgunk! Egyben sonka esetén felkockázzuk.
  • A sütőedénybe rétegezzük a hozzávalókat, fűszerezzük, majd lazán össze is keverjük és a hagymából a tetejére taratlékolunk egy maréknyit.
  • A jénait jénai fedővel a fém edényt alufóliával lefedjük és a rakottast 30′-ig közepes lángon sütjük; levesszük a fedőt és az ételt még 10′-ig pirítjuk.
  • A rakottas tetejére, aki kér – lehet parmezánt reszelni vagy más kemény sajtot, de lehetséges kókuszjoghurtot is tálalni.

Dulano márkájú termékek a Lidl-ben kaphatóak és kiváló minőségűek!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.