Hozzávalók 3-4 főre:
- 1 kg fehér húsú batáta (édes krumpli)
- 3 nagy fej lila hagyma
- Füstölt sertés szalonna – kb. 10 dkg
- Sonka kockázva (pl. Dulano füstölt combsonka kockázva)
- Opcionálisan reszelt kemény sajt a tetejére vagy kókuszjoghurt
- Fűszerek: só, bors, fokhagyma gerezdek vagy por; AIP-ban: kurkuma, gyömbér, só
Elkészítés:
- A batátát hámozás után vékony szeletekre karikázzuk és sós vízben puhára megfőzzük.
- A lila hagymát megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.
- A szalonnával kikenjük a fém vagy jénai sütőedényt, majd a szalonnát felkockázzuk.
- A Dulano sonkát felkockázva vásárolhatjuk meg a Lidl-ben, ezzel tehát nincs dolgunk! Egyben sonka esetén felkockázzuk.
- A sütőedénybe rétegezzük a hozzávalókat, fűszerezzük, majd lazán össze is keverjük és a hagymából a tetejére taratlékolunk egy maréknyit.
- A jénait jénai fedővel a fém edényt alufóliával lefedjük és a rakottast 30′-ig közepes lángon sütjük; levesszük a fedőt és az ételt még 10′-ig pirítjuk.
- A rakottas tetejére, aki kér – lehet parmezánt reszelni vagy más kemény sajtot, de lehetséges kókuszjoghurtot is tálalni.
Dulano márkájú termékek a Lidl-ben kaphatóak és kiváló minőségűek!