Az Aldiban felfedeztem zöldborsólisztből készült tésztát, s bár drága, mert 500 gr tésztáért néhány száz forinttal leértékelve ezer forintot fizettem, de pontosan 4 alkalommal való fogyasztásra elegendő egy személyre!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 2.5 dl-es bögre tésztát önts bele lobogóan forró fél liter vízbe. A vízbe tegyél 1 kk. sót és 1 e. olíva olajat.
- A tésztát közepes lángon kb. 15 percig érdemes főzni, mert lassabban puhul, mint a búzalisztes tészták!
- Feltét:
A képen látható feltét úgy készült, hogy 1 fej apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteltem, majd ráraktam a gyalult sárgarépát cukkinivel keverve (Interspar – salátafélék), apróra vágott 20 dkg gombával dúsítottam és leheletnyi vízet öntöttem hozzá, mert maga a zöldség levet ereszt.
Fűszerek: só, curry por, fokhagyma, gyömb ér (teljesen egyéni ízlés szerint variálhatóak más fűszerek is!) Rakhatunk a tészta tetejére pestot is, vagy apró pirított csirkecomb darabkákkal kevert zöldséget.