mi történt velem 2021 Elején?

Az elmúlt 10 évben még soha nem volt ilyen, hogy 6 hétig se recepttel, se valami eget verő okossággal ne jelentkeztem volna. Most ez is megtörtént. Egy mély lélektani elemzés egyértelműen az enyhe depressziómat mutatná ki oknak. Annyi minden megváltozott körülöttem, hogy ez teljes mértékben kibillentett a megszokott lelki egyensúlyomból!

Vegyük szépen sorjában:

  • Az immár második éve tartó Covid 19 világjárvány, ami természetesen hatással van az ember mindennapjaira. …, és még nekem nincs is miért panaszkodnom, mert azon kívül, hogy be lettem zárva, mint mindenki más valamilyen szinten, viszonylagos egészségben telnek a mindennapjaim.
  • Hiányzik a rendszeres uszoda; hiányoznak a barátokkal való személyes találkozások; sokat vagyok egyedül, de változatlanul van bőven virtuális kapcsolatom.
  • Mostanában kezdek egy picit erőre kapni és ehhez általában jön egy külső inspiráció, továbbá ki kell bújnia a bennem rejtőző kisördögnek is – a késztetésnek a változáshoz!

Az év elején indítottam egy zárt kis létszámú csoportot a facebook-on Hashimoto és Hipothyreosis névvel, ahova lehet jelentkezni, mert nem titkos csoport, csak egyetlen feltételem van, hogy a 2021. január 2-i kiemelt poszthoz a jelentkező írjon egy rövid betegségét bemutató bemutatkozást! A pajzsmirigy betegség ezer arcú és nem szeretnék állandóan elméleti kérdéseket ismételni, mint ahogy más csoportokban tapasztaltam, ezért fontos számomra és a tagok számára ennek a kérésnek a teljesítése! Kivétel nélkül mindenkinek olvasható így a problémája.

A JELENLEGI LEGFONTOSABB KÉRDÉSEK, MELYEK FOGLALKOZTATNAK ÉS ÚJABB EREDMÉNYEK:

  1. Immár hónapok óta Paul Jaminet Tökéletes Egészség Diétája TED szerint élek. A nem low carb étkezés, elsősorban a HOSSZAN FELSZHÍVÓDÓ SZÉNHIDRÁTOK étkezésembe való visszaépítése változást hozott
  • A ch visszaépítése következtében a 10 gyógyszerem és a low carb paleo miatti HASMENÉS állapot megszűnt,
  • A CUKORÉRTÉKEIM KIEGYENSÚLYOZOTTÁ VÁLTAK, mert a naponta 3 étkezés a biztos pont, melyből az utolsó 18 és 19 óra között van és mindenképpen lassan felszívódó szénhidrát – pl. batáta, ragu paleo kenyérrel, zab, banán stb.
  • Sajnos a 2 évig tartó ketogénezésem hozadéka lett az ÉHOMI CUKROM emelkedése 7 körüli értékre, melyre az orvostudomány válasza a gyógyszeres beavatkozás. 🙁 Nem leszek sajnos fiatalabb, tehát ha beleképzelem magamat a belgyógyász belső beszédébe, akkor azt feltételezem, hogy „Adjunk a csajnak egy inzulin löketet, mert már benne van a korban (71)! Ezzel a probléma megoldva!” Így most Xulthophy-t kapok az aktív inzulin mennyiségének növelésére, továbbá 1000 mg Merkformint szedek. Az éhomi cukrom a szénhidrátos utolsó étkezéssel reggel 5.3 és 6.5 között mozog. Ennél akkor magasabb a reggeli cukrom, ha az esti étkezést főleg húsfélékből állítom össze!
  • Korszakos változás történt nálam a VITAMINOKHOZ való hozzáállásomban is. Miután a Hashimotom anno elsősorban az idegrendszeremet kezdte ki, és az évek során változatlanul egyik igen gyenge pontom volt, ezért elkezdtem ezzel foglalkozni. A módszer pedig a magnézium-hiány pótlása volt. Hiteles forrásból – szakembertől tájékozódtam arról, hogy mennyi magnéziummal tudnám a szervezetemet feltölteni? Testsúly-kilogrammonként 300-400 mg magnézium a szükséges mennyiség, legalább 3 hónapig. Elképesztő, hogy FALTAM A MAGNÉZIUMOT! Tetemes mennyiség jutott egy napra a nagy súlyom miatt! WTN vagy GAL magnézium bisglicinát, amit szedek (mindkettő kiváló minőség!) és azért glicinát, mert a citrát hajt és a glicinát kötésben szedett magnézium semmiféle negatív tünetet nem okoz! Nagyon kedvelem a WTN Magnézium Komplex krémjét is, melyet akkor használok, amikor azonnali hatást szeretnék elérni!
  • A fent említett pajzsmirigyes csoportom egyik tagjától egy óriási dolgot tanultam! A bemutatkozásban leírta, hogy hogyan épült újjá az összeomlott és romokban heverő pajzsmirigye SVÉD POLIFENOLOS HALOLAJJAL, SVÉD MULTIVITAMINNAL, A JÓDPROTOKOLL KÖVETÉSÉVEL!
  • A HEVENY állapotban lévő ízületi gyulladásom miatt nem merem felvenni a Covid elleni oltást, ezért kezdtem keresni a védelemhez alternatívákat! Belekezdtem egy LESZOKÁSI PROJECTBE IMMÁR HARMADSZOR ÉS MOST EREDMÉNYESEN! A leszokás mai 98. napján ott tartok, hogy a 1.5 mg Rivotril – bezodiazopin veszedelmes nyugtatóból már csak 0.25 mg-ot szedek, az Asentra 200 mg antidepresszáns mennyiségét pedig 50 mg-ra csökkentettem. Alap, hogy ezt csak lassan és hallatlan türelemmel lehet kivitelezni! Napközben, ha feszültebb vagyok, akkor WTN Rózsagyökér kapszulát szedek be, mely valamivel enyhébb nyugtató hatású, mint a magnézium, éjszaka pedig az elhagyott gyógyszer helyett 2x 3x 200 mg magnézium biszglicinátot szedek be az éjszaka folyamán.
  • EDDIGI VITAMINJAIM: – évek óta napi szinten D-vitamin 4-10 ezer egység között, K2 és A-vitamin. Laboratóriumi méréssel igazoltan a D-vitamin szintem teljesen rendben van. Ezt a vitamint azért is fontosnak tartom, mert segít a szervezet szintű gyulladások leküzdésében! Megjegyzem, hogy a pajzsmirigy betegség egyik sarkalatos kérdése, hogy hogyan bánunk el a gyulladásokkal! C-vitamint is szedek legalább 1000 mg-ot naponta. A Covid miatt naponta elszopogatok 2-4 db bodorrózsa tablettát is, melyet a vírusok ellen tartják hatékonynak. Szelént, cinket, chromot szintén szedek rapszodikusan valamennyit a multivitamin mellett.
  • A JÓDSZEDÉST a Hashimoto gyulladásos állapot miatt nem szedek. Még elképzelhetőnek tartom azt is, hogyha jelentős javulást tudok elérni a gyulladás szintjében, később talán 1-2 csepp jód beépíthető mellékhatás nélkül az életembe?!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.