Kevert meggyes süti

Hozzávalók:

  • 4 tojas
  • 3 ek. Szafi -ch liszt
  • 2 ek. zabliszt
  • Fél citrom leve
  • 2 db érett banán
  • 2 marék magozott meggy
  • Porított eritrit

A hozzávaló lisztet ki lehet cserélni tetszés szerint. Én azzal sütöttem, ami éppen itthon volt!

Elkészítés:

  • Kemény habbá verjük a tojások fehérjét, mely akkor lesz gyors, ha citromot csavarunk a fehérjéhez.
  • A tojások sárgáját kikeverjük a szitált liszttel és a keverékhez adott összenyomott banánokkal.
  • 5 percig állni hagyjuk a sütemény tésztáját.
  • Tetszés szerinti alakzatban süthetünk. Most egy 22 cm átmérőjű kerek csattos formában sütöttem. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy alufóliával.
  • A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
  • A tésztát beleöntjük a kibélelt formába és megtűzdeljük magozott meggyel-
  • A meggyes nyers tésztát a hőfokot visszavéve közepes lángon legalább 45 percig sütjük. A hosszú sütés oka az, hogy a tésztában banán is van.
  • Ízlés szerint használjunk porított eritritet vagy más édesítést.
  • Amikor a tészta megsült, akkor hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk xukorral.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.