Hozzávalók:
- 4 tojas
- 3 ek. Szafi -ch liszt
- 2 ek. zabliszt
- Fél citrom leve
- 2 db érett banán
- 2 marék magozott meggy
- Porított eritrit
A hozzávaló lisztet ki lehet cserélni tetszés szerint. Én azzal sütöttem, ami éppen itthon volt!
Elkészítés:
- Kemény habbá verjük a tojások fehérjét, mely akkor lesz gyors, ha citromot csavarunk a fehérjéhez.
- A tojások sárgáját kikeverjük a szitált liszttel és a keverékhez adott összenyomott banánokkal.
- 5 percig állni hagyjuk a sütemény tésztáját.
- Tetszés szerinti alakzatban süthetünk. Most egy 22 cm átmérőjű kerek csattos formában sütöttem. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy alufóliával.
- A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
- A tésztát beleöntjük a kibélelt formába és megtűzdeljük magozott meggyel-
- A meggyes nyers tésztát a hőfokot visszavéve közepes lángon legalább 45 percig sütjük. A hosszú sütés oka az, hogy a tésztában banán is van.
- Ízlés szerint használjunk porított eritritet vagy más édesítést.
- Amikor a tészta megsült, akkor hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk xukorral.