Gesztenyepuding

Hozzávalók:

  • 40 dkg natúr gesztenyemassza
  • Paleolit édesítő – stevia és/vagy xukor
  • Rum- vagy cognak-aroma
  • 4 dl kókusztej
  • 4 evőkanál szezámpehely
  • 2 tojás
  • 2 db zselatinlap
  • 1 evőkanál kókusztejszín (vagy a kókusztej sűrű része)
  • 1 kávéskanál citromlé

Elkészítés:

  • A gesztenyemasszát keverd össze ízlés szerint steviával vagy nyírfacukorral, továbbá rum- vagy cognak-aromával
  • Az ízesített gesztenyemasszát tedd egy mély tál aljára
  • A 2 tojás sárgáját keverd el 4 dl kókusztejjel, édesítsd ízlés szerint, és lassú tűzön, állandó keverés mellett forrósítsd fel
  • Húzd félre a pudig-alapot, és keverj bele 4 evőkanál szezámlisztet
  • Helyezd vissza a tűzre és keverd tovább a krémet
  • Hideg vízbe márts bele 2 db zselatinlapot, majd tedd a forró krémbe
  • A krémet még 1-2′-ig kell tovább főznöd a belehelyezett nedves zselatinlapokkal
  • Amikor a krém már nem forró, öntsd rá a gesztenyére
  • A 2 tojás fehérjét egy kávéskanálnyi citromlével verd kemény habbá, a habhoz keverj egy evőkanálnyi kókusztejszínt = paleo tejszínhab, és tedd a gesztenyepuding tetejére
  • A krémet végül tedd hűtőbe

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Gesztenyepuding”

    1. Én nem kevertem össze a gesztenyét a krémmel, mint ahogy a képeken is látszik, de szerintem nyugodtan össze lehet keverni, és utána kerüljön rá a hab. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.