Hozzávalók:
- 40 dkg natúr gesztenyemassza
- Paleolit édesítő – stevia és/vagy xukor
- Rum- vagy cognak-aroma
- 4 dl kókusztej
- 4 evőkanál szezámpehely
- 2 tojás
- 2 db zselatinlap
- 1 evőkanál kókusztejszín (vagy a kókusztej sűrű része)
- 1 kávéskanál citromlé
Elkészítés:
- A gesztenyemasszát keverd össze ízlés szerint steviával vagy nyírfacukorral, továbbá rum- vagy cognak-aromával
- Az ízesített gesztenyemasszát tedd egy mély tál aljára
- A 2 tojás sárgáját keverd el 4 dl kókusztejjel, édesítsd ízlés szerint, és lassú tűzön, állandó keverés mellett forrósítsd fel
- Húzd félre a pudig-alapot, és keverj bele 4 evőkanál szezámlisztet
- Helyezd vissza a tűzre és keverd tovább a krémet
- Hideg vízbe márts bele 2 db zselatinlapot, majd tedd a forró krémbe
- A krémet még 1-2′-ig kell tovább főznöd a belehelyezett nedves zselatinlapokkal
- Amikor a krém már nem forró, öntsd rá a gesztenyére
- A 2 tojás fehérjét egy kávéskanálnyi citromlével verd kemény habbá, a habhoz keverj egy evőkanálnyi kókusztejszínt = paleo tejszínhab, és tedd a gesztenyepuding tetejére
- A krémet végül tedd hűtőbe
Szia!
A kérdésem, hogy csak öntsem rá a krémet a gesztenyemasszára, vagy keverjem is össze a kettőt?
Üdv.,
i.
Én nem kevertem össze a gesztenyét a krémmel, mint ahogy a képeken is látszik, de szerintem nyugodtan össze lehet keverni, és utána kerüljön rá a hab. BB