Sajtos omlós sós sütemény

Sajtos omlós sós sütemény

Hozzávalók:

  • 2 bögre (5 dl) szezámliszt
  • 2 bögre (5 dl) kókuszliszt
  • 2 bögre (5 dl) lenmagliszt
  • 1 bögre (2.5 dl) tápióka keményítő
  • 5 ek. libazsír
  • 4 db M-es tojás sárgája
  • 2 db egész M-es tojás
  • 2.5 dl víz, illetve annyi, hogy gyúrható massza keletkezzék
  • 1 zacskó szódabikarbóna
  • Só, bors, ízlés szerint esetleg kömény mag is!
  • Parmezán sajt a tésztába – opcionális, de szóráshoz a süti tetejére mindenképpen!

Elkészítés:

  • A száraz anyagokat, a fűszereket, a tojásokat, esetleg reszelt sajtot is tésztává összegyúrjuk, majd hozzáöntünk annyi vizet, hogy összeálljon.
  • Ízlés szerinti vastagságra nyújtjuk ki a tésztát. A nyújtás történhet a tepsiben, mert törékeny az anyag, amivel dolgozunk. Villával egyengessük el a kinyújtott masszát, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Sütés előtt vágjuk is fel kockákra.
  • Kb. 180 fokra előmelegített sütőben süssünk úgy, hogy visszavesszük a lángot 160-ra. Nem kell több a sütéshez, mint kb. 20 perc.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.