Hozzávalók:
- 2 bögre (5 dl) szezámliszt
- 2 bögre (5 dl) kókuszliszt
- 2 bögre (5 dl) lenmagliszt
- 1 bögre (2.5 dl) tápióka keményítő
- 5 ek. libazsír
- 4 db M-es tojás sárgája
- 2 db egész M-es tojás
- 2.5 dl víz, illetve annyi, hogy gyúrható massza keletkezzék
- 1 zacskó szódabikarbóna
- Só, bors, ízlés szerint esetleg kömény mag is!
- Parmezán sajt a tésztába – opcionális, de szóráshoz a süti tetejére mindenképpen!
Elkészítés:
- A száraz anyagokat, a fűszereket, a tojásokat, esetleg reszelt sajtot is tésztává összegyúrjuk, majd hozzáöntünk annyi vizet, hogy összeálljon.
- Ízlés szerinti vastagságra nyújtjuk ki a tésztát. A nyújtás történhet a tepsiben, mert törékeny az anyag, amivel dolgozunk. Villával egyengessük el a kinyújtott masszát, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Sütés előtt vágjuk is fel kockákra.
- Kb. 180 fokra előmelegített sütőben süssünk úgy, hogy visszavesszük a lángot 160-ra. Nem kell több a sütéshez, mint kb. 20 perc.