Hozzávalók:
- 6 dl gari
- 6 tojás – a sárgája és a fehérje külön felhasználva!
- 3 ek. olíva olaj vagy vaj
- Eritrit és stevia – ízlés szerint
- Legalább 4 db közepes citrom – ízlés szerint lehet több is!
- Mézeskalács fűszerkeverék, gyömbér, plusz fahéj, vanília, só
- Cukormentes baracklekvár
- Víz – a tésztához, amennyit felvesz!
Elkészítés:
- A garit keverjük el a tojások sárgájával és zsiradékkal, eritrittel és steviával, valamint fűszerekkel ízlés szerint, majd öntsünk hozzá annyi vizet, hogy formázható masszát kapjunk (kb. 5 dl). Kiemelten bánjunk a citrommal, mert érdemes nagy mennyiségű citromlét a tésztához tenni, hogy erőteljesen citromos legyen az íze.
- Zsírpapírral kibélelt tepsiben egyengessük el a fűszeres garit.
- Vastagon kenjük be cukormentes baracklekvárral a tésztánkat. Én egy 450 gr-os üvegben lévő mennyiséget tettem az alapra!
- Első sütés: Előmelegített sütőben közepes lángon süssük a tésztát 25 percig, majd vegyük ki a süteményt.
- A tojások fehérjét kevés citrom és édesítő hozzáadásával verjük fel kemény habbá, majd halmozzuk rá a tésztára. Jó alkalom arra, hogy esetleg pluszban gyűjtött tojásfehérjét is hozzáadjunk az alapmennyiséghez, mert ez a tészta elbírja a vastag sült tojásfehérje réteget.
- Második sütés: A tojások fehérjéből vert xukros-citromos kemény habot halmozzuk rá a tésztára és tegyük vissza a sütőbe, ahol a legkisebb lángon szárítva-sütve további 25-30 perc alatt süssük készre a süteményt.