habos barackos citromos gari kocka

Habos barackos citromos gari kocka
Habos barackos citromos gari kocka

Hozzávalók:

  • 6 dl gari
  • 6 tojás – a sárgája és a fehérje külön felhasználva!
  • 3 ek. olíva olaj vagy vaj
  • Eritrit és stevia – ízlés szerint
  • Legalább 4 db közepes citrom – ízlés szerint lehet több is!
  • Mézeskalács fűszerkeverék, gyömbér, plusz fahéj, vanília, só
  • Cukormentes baracklekvár
  • Víz – a tésztához, amennyit felvesz!

Elkészítés:

  • A garit keverjük el a tojások sárgájával és zsiradékkal, eritrittel és steviával, valamint fűszerekkel ízlés szerint, majd öntsünk hozzá annyi vizet, hogy formázható masszát kapjunk (kb. 5 dl). Kiemelten bánjunk a citrommal, mert érdemes nagy mennyiségű citromlét a tésztához tenni, hogy erőteljesen citromos legyen az íze.
  • Zsírpapírral kibélelt tepsiben egyengessük el a fűszeres garit.
  • Vastagon kenjük be cukormentes baracklekvárral a tésztánkat. Én egy 450 gr-os üvegben lévő mennyiséget tettem az alapra!
  • Első sütés: Előmelegített sütőben közepes lángon süssük a tésztát 25 percig, majd vegyük ki a süteményt.
  • A tojások fehérjét kevés citrom és édesítő hozzáadásával verjük fel kemény habbá, majd halmozzuk rá a tésztára. Jó alkalom arra, hogy esetleg pluszban gyűjtött tojásfehérjét is hozzáadjunk az alapmennyiséghez, mert ez a tészta elbírja a vastag sült tojásfehérje réteget.
  • Második sütés: A tojások fehérjéből vert xukros-citromos kemény habot halmozzuk rá a tésztára és tegyük vissza a sütőbe, ahol a legkisebb lángon szárítva-sütve további 25-30 perc alatt süssük készre a süteményt.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.