Hozzávalók:
- 2x 2.5 dl cassava gari
- 0.5 kg főtt bébi cékla
- 1 dl magtej – pl. mandula
- 4 db M-es tojás
- Stevia, eritrit ízlés szerint
- Eper darabok vagy erdei gyümölcs – egy marékkal
- 1 zacskó sütőpor + csavarásnyi citrom
- 2 púpozott ek. kakaó
Krémhez:
- 1 dl kókuszkrém, vagy 1 dl vegán krém, vagy 1 dl tejzsír (tejszín)
- 2 ek. olíva olaj, vagy 2 ek. vaj
- 2 ek. tápióka liszt
- Vanília
- Stevia es/vagy eritrit ízlés szerint
Elkészítés:
Tészta
- A céklát apróra daráljuk.
- Hozzádaráljuk a garit, a tojásokat, az édesítőt, a sütőport, a citromlét, a magtejet, a kakaót, a zsiradékot, a gyümölcsdarabokat.
- Zsírpapírral bélelt mély kenyér formába óntjük a masszát.
- 180 fokra előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 percig sütjük a tésztát, majd a lang elzárása után a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni!
- Amikor a tészta kihűlt, egy deszkára-tálcára kiborítjuk.
- 2 rúdra vágjuk és krémhez ketté is szeljük.
A hideg kókuszkrémhez tápiókát adunk és édesítjük, majd kemény habbá verjük. Ugyanígy járunk el a vegán krémmel vagy a tejszínnel is.
Összeállítás:
Krém kerül a tészta két lapja közé és a süti tetejére is!