céklás brownie garival

Hozzávalók:

  • 2x 2.5 dl cassava gari
  • 0.5 kg főtt bébi cékla
  • 1 dl magtej – pl. mandula
  • 4 db M-es tojás
  • Stevia, eritrit ízlés szerint
  • Eper darabok vagy erdei gyümölcs – egy marékkal
  • 1 zacskó sütőpor + csavarásnyi citrom
  • 2 púpozott ek. kakaó

Krémhez:

  • 1 dl kókuszkrém, vagy 1 dl vegán krém, vagy 1 dl tejzsír (tejszín)
  • 2 ek. olíva olaj, vagy 2 ek. vaj
  • 2 ek. tápióka liszt
  • Vanília
  • Stevia es/vagy eritrit ízlés szerint

Elkészítés:

Tészta

  • A céklát apróra daráljuk.
  • Hozzádaráljuk a garit, a tojásokat, az édesítőt, a sütőport, a citromlét, a magtejet, a kakaót, a zsiradékot, a gyümölcsdarabokat.
  • Zsírpapírral bélelt mély kenyér formába óntjük a masszát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 percig sütjük a tésztát, majd a lang elzárása után a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni!
  • Amikor a tészta kihűlt, egy deszkára-tálcára kiborítjuk.
  • 2 rúdra vágjuk és krémhez ketté is szeljük.

A hideg kókuszkrémhez tápiókát adunk és édesítjük, majd kemény habbá verjük. Ugyanígy járunk el a vegán krémmel vagy a tejszínnel is.

Összeállítás:

Krém kerül a tészta két lapja közé és a süti tetejére is!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.