Krumplis lángos nosztalgia

Krumplis lángos nosztalgia – fehér batátával, paszternákkal – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 0,25 kg paszternák – 2-3 szál répa – nagyobb Tescoban magyar termelőtől folyamatosan kapható!, vagy lehet használni fehér vagy a leggyakoribb sárga édes krumplit is!
  • Víz
  • 1 db tojás; Csak tojássárgájával megfelel az AIP-nak! Készülhet fürj tojással is.
  • Só, bors, fokhagyma; sóval és fokhagymával az AIP-nak is megfelel!
  • Kevés zsír

Elkészítés:

  • A paszternákot/édes burgonyát pucold meg, és vízben főzd puhára
  • Öntsd le róla a vizet, és törd össze krumplinyomóval
  • A 3-4 evőkanálnyi tört “krumpli” -t keverd össze a tojással és a fűszerekkel
  • Forró sütőedénybe – kevés zsírba – kanalazz a tésztából halmokat, majd lapítsd le, és süsd mindkét felét ropogósra

Übersetzer: Beatrix Nagy

Nostalgie-Langosch aus Kartoffel

ein Rezept von BB

Zutaten:

  • 0,25 kg Pastinaken – 2-3 Karotten
  • Wasser
  • 1 Ei
  • Salz, Pfeffer, Knoblauch (Man muss Pfeffer und Knoblauch nicht unbedingt verwenden.)
  • etwas Fett

Zubereitung:

  • Die Pastinaken werden gewaschen, gut geschält. Pastinaken in einen Topf geben und mit kaltem Wasser bedecken. Zum Kochen bringen und kochen lassen, bis sie zart sind.
  • Das Wasser abgießen und die Pastinaken werden zerschlagen.
  • 3-4 Esslöffel zerschlagte Pastinaken, Ei und Gewürze werden gut gemischt.
  • Inzwischen etwas Fett in einer Pfanne erhitzen und die Langosch goldgelb backen, dann vorsichtig wenden und die andere Seite knusprig backen.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.