Hozzávalók:
- 0,25 kg paszternák – 2-3 szál répa – nagyobb Tescoban magyar termelőtől folyamatosan kapható!, vagy lehet használni fehér vagy a leggyakoribb sárga édes krumplit is!
- Víz
- 1 db tojás; Csak tojássárgájával megfelel az AIP-nak! Készülhet fürj tojással is.
- Só, bors, fokhagyma; sóval és fokhagymával az AIP-nak is megfelel!
- Kevés zsír
Elkészítés:
- A paszternákot/édes burgonyát pucold meg, és vízben főzd puhára
- Öntsd le róla a vizet, és törd össze krumplinyomóval
- A 3-4 evőkanálnyi tört “krumpli” -t keverd össze a tojással és a fűszerekkel
- Forró sütőedénybe – kevés zsírba – kanalazz a tésztából halmokat, majd lapítsd le, és süsd mindkét felét ropogósra
Übersetzer: Beatrix Nagy
Nostalgie-Langosch aus Kartoffel
ein Rezept von BB
Zutaten:
- 0,25 kg Pastinaken – 2-3 Karotten
- Wasser
- 1 Ei
- Salz, Pfeffer, Knoblauch (Man muss Pfeffer und Knoblauch nicht unbedingt verwenden.)
- etwas Fett
Zubereitung:
- Die Pastinaken werden gewaschen, gut geschält. Pastinaken in einen Topf geben und mit kaltem Wasser bedecken. Zum Kochen bringen und kochen lassen, bis sie zart sind.
- Das Wasser abgießen und die Pastinaken werden zerschlagen.
- 3-4 Esslöffel zerschlagte Pastinaken, Ei und Gewürze werden gut gemischt.
- Inzwischen etwas Fett in einer Pfanne erhitzen und die Langosch goldgelb backen, dann vorsichtig wenden und die andere Seite knusprig backen.