Tepsis csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell vagy 1 kg filézett csirke felső comb vagy vegyesen mindkettő
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • Só, esetleg bors, ízlés szerint más fűszerek: pl. köménymag, gyömbér, paprika por, paprika krém stb.; AIP-os fűszerezése: só és fokhagyma, a színe miatt kevés kurkuma
  • 1 evőkanál zsír (nekem volt pecsenyezsírom) – sertés-, kacsa-, liba-, kókuszzsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl víz
  • 10 dkg házi füstölt kolbász – AIP-ban hagyjuk el!

Elkészítés:

  • A csirkemelleket vagy csirkecombokat szeleteld fel lapjával vékonyabb darabokra
  • A vöröshagymákat pucold meg, és karikázd fel, majd helyezd el a sütőtepsi aljára
  • A húst besózva helyezd rá a vöröshagyma-ágyra
  • Ízlés szerint szórd meg a húsokat fűszerekkel, és a fokhagymagerezdeket is helyezd a tetejére
  • A szalonnát, a kolbászt vagdosd fel, és szórd meg a hagymás-húsos alapot
  • Egy evőkanál zsírt kisebb halmokban tedd rá a húsra
  • Öntsd fel a rakott húst 2 dl vízzel
  • Tedd a tepsit sütőbe, és süsd addig, míg először a hús megfő a vízben, majd a víz elpárolgása után ropogósra megpirul – a sütés úgy is történhet, hogy amíg a hús megpuhul, addig a tepsit szorosan lefeded alufóliával, és amikor a hús puha, akkor leveszed a fóliát, és tovább pirítod az ételt (így gyorsabban puhul a hús!)

A tepsis csirkéhez „krumplipürét”,

azaz paszternákból készült pürét tálaltam.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Tepsis csirke”

    1. Kedves Orsi! Bármilyen szalonnát tehetsz a csirke mellé. Én magam nem emlékszem, hogy vajon kolozsvári húsos szalonnát tettem-e a csirke mellé, mert ez az étel az én sütésem. Ha legközelebb csak füstölt szalonnám lesz itthon, akkor biztosan levágok egy-két szeletet belőle, és bevagdosom, hogy rózsásra süljön. A húsos szalonnával az étel még gazdagabb. Köszönöm az észrevételedet. Szia, BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.