Az alapötletet Bermar küldte 2010.10.29-én
Hozzávalók:
-
- Személyenként 8-10 dkg padlizsán
- 2 tojás sárgája
- Egy kis darab vöröshagyma
- Só, ízesíthető zöld-fűszer keverékkel, zellerlevéllel, lestyánlevéllel és csontlével/húsleves leve
Készítése:
- A hámozott padlizsánt forró vízben, vagy csontlében főzd puhára a hagymával és a fűszerkeverékkel
- Kissé lehűtve tedd turmixba a sóval és dolgozd el
- A tojássárgákat keverd el egy kevés vízzel vagy langyos csontlével/húsleves lével
- Állandó keverés mellett forrald fel a krémlevest
- A tojásoktól a lé be fog sűrűsödni, a lényeg az, hogy folyamatosan keverd az ételt, nehogy a tojások összeugorjanak, és tojásleves legyen belőle
Tálalása:
- Csészében vagy mély tányérban tálald, és mellé adj apróra vágott zeller vagy lestyánlevelet, díszítheted nyers padlizsán csíkokkal és tehetsz a levesre kesudió tejföl halmokat!