Padlizsánkrém leves

A kép a Google images-ről való.

Az alapötletet Bermar küldte 2010.10.29-én

Hozzávalók:

    • Személyenként 8-10 dkg padlizsán
    • 2 tojás sárgája
    • Egy kis darab vöröshagyma
    • Só, ízesíthető zöld-fűszer keverékkel, zellerlevéllel, lestyánlevéllel és csontlével/húsleves leve

 Készítése:

  • A hámozott padlizsánt forró vízben, vagy csontlében főzd puhára a hagymával és a fűszerkeverékkel
  • Kissé lehűtve tedd turmixba a sóval és dolgozd el
  • A tojássárgákat keverd el egy kevés vízzel vagy langyos csontlével/húsleves lével
  • Állandó keverés mellett forrald fel a krémlevest
  • A tojásoktól a lé be fog sűrűsödni, a lényeg az, hogy folyamatosan keverd az ételt, nehogy a tojások összeugorjanak, és tojásleves legyen belőle

Tálalása:

  • Csészében vagy mély tányérban tálald, és mellé adj apróra vágott zeller vagy lestyánlevelet, díszítheted nyers padlizsán csíkokkal és tehetsz a levesre kesudió tejföl halmokat!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.