A receptet küldte MW. 2010.10.30-án
- Készítsd el pl. egy 12 tojásos piskótát úgy, hogy a tésztához igen kevés kókuszlisztet használj! – kb. 5-6 evőkanállal, továbbá tegyél a tésztába 2 evőkanál eritritet vagy 2 evőkanál szirupot (rizs, tápióka, agave)
- Ezt a mennyiséget természetesen egy nagyméretű tepsiben kell sütni; Sütheted nagy tepsiben sütőpapírra vékonyan elterítve is
- A mázhoz kell – 10 dkg fekete csokoládé + 5 dkg jászvaj (ghee) vagy jó minőségű vaj, egy evőkanál eritrit, vagy 1 evőkanál szirup (rizs, tápióka, agave)
Elkészítés:
*Piskóta:
- Verd fel – csipetnyi só hozzáadásával – egyben a tojásokat. Ha nem választod ketté a fehérjét és a sárgáját, akkor tovább kell verni, hogy habos legyen. Szórásos módszerrel szitálj a habos tojásba maximum 6 evőkanál kókuszlisztet.
1. Zserbó esetén
- A kész piskótát vágd négyfelé
- Két réteget kend meg gyümölcsvelővel
- A legfelsőt kókuszkrémmel töltsd meg
- Tepsiben sült nagy lap esetén, a vékony lapot vágd több részre, és gyümölccsel-krémmel megkenve az egyforma lapokat illeszd össze
2. Kókuszkrémes süti
- A piskótát kisebb tepsiben süsd vastagabbra
- Vágd ketté, majd kend meg kókuszkrémmel
Kókuszkrémes töltelék hozzávalói és elkészítése egyben:
- 20 dkg kókuszreszeléket kávédarálóval darálj finomra
- Forrald fel a kókusztejet, édesítsd eritrittel vagy sziruppal, és tegyél hozzá vaníliaaromát és rumaromát is (az aromák elhagyhatók!)
- Szórd a forró kókusztejbe a kókuszreszeléket, egy kanál kókuszliszt (pellet) is mehet bele, ha nem elég sűrű
- Kihűlés után puha vajjal keverd habosra, ekkor tehetsz még bele mazsolát is
Máz
- A kókuszkrémet kétfelé osztottam, így a krémből maradt annyi, hogy azt elkeverve 3 evőkanál kakaóval – a zserbó tetejét is bekenhettem
- A másik variáció, mely autentikusabb – 10 dkg étcsokoládét + édesítőt olvassz fel 5 dkg jászvajjal vagy vajjal együtt, és az olvadt csokoládét kend a zserbóra, vagy a kókuszkrémes süteményre.
Hmmmmmm, ez nagyon fincsinek tűnik, valszeg megsütöm a hétvégén!