Sajttal töltött filézett csirkecomb; pulykamell – natúr vagy panírozott

Sajttal töltött filézett csirkecomb

Ezt a 2010-es receptet tegnap újra gondolva

elkészítettem filézett csirkecombból!

Panírozás nélkül az étel a ketogén diétába is illik!

Hozzávalók:

  • 1 kg filézett egész csirkecomb vagy 0,5 kg vékony pulykamell szelet
  • 5-10 dkg kemény sajt (pl. cheddar)
  • Combonként 1 nagy szelet pulykasonka- elhagyható!
  • Apróra vágott – szeletenként csipetnyi – vörös hagyma
  • Só, fokhagyma por, paprika por
  • Paleolaj vagy más paleo kontabilis zsiradék – kb. 2 ek.
  • 1 bio húsleves kocka; 1 dl forró víz vagy 1 dl húsleves alaplé

Panírozás esetén: Szezámpehely + őrölt mag (pl. mandula, mogyoró, dió), vagy szezámliszt, mandulaliszt , 2 tojás

Hústű vagy fogpiszkáló

Elkészítés:

  • Praktikusan egy tömbben vegyél 1 kg pulykamellet, és abból vágj 10-12 vékony szelet húst; Az Intersparban kapható filézett egész csirkecomb! (2018)
  • A maradék pulykahús kb. 0,5 kg lesz, de már „nyesedék”, ami majd máskor jó lesz pl. pörköltnek (tedd be a mélyhűtőbe)
  • A sajtból vágj kis darabkákat
  • A sajtot és a csipetnyi hagymát (opcionálisan sonkát is) tekerd bele a hússzeletekbe, és tűzd össze a husikat vagy hústűvel vagy fogpiszkálóval
  • A töltött hús mindkét oldalát ízlés szerint sózd, szórd meg fokhagymával és paprika porral
  • Önts paleolajat a töltött húsra
  • A húsleves kockát old fel 1 dl forró vízben és öntsd a töltött hús alá

Ezután tedd sütőedénybe és alá – fölé zsírt téve – kb. 40 perc alatt süsd meg. Sütés közben forgatni kell! A másik természetes megoldás a forró zsírban való sütés.

Panírozás:

  • Verd fel a két tojást sóval
  • Készíts elő szezámpelyhet összekeverve magliszttel (én mogyoró lisztet használtam)
  • A sajttal töltött húst kétszer panírozd – tojás –> szezámos magliszt –> tojás –>  szezámos magliszt
  • Forró zsírban süsd ropogósra, vagy a sütőben – forgatva – süsd 40 percig
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Sajttal töltött filézett csirkecomb; pulykamell – natúr vagy panírozott”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.