Pogi-varázslatok Willsontól – Tepertős, mákos, sajtos


pizzafélék, tepertőspogik 030A recept-kavalkádot, a verset é
s a képeket Willson küldte 2010.11.04-én

Svéd gyerekversek c. bájos gyűjteményből:

Bélyeg
Bélyeget gyűjtöttem
Egy nap apám hozott öt kilót
Azóta nem gyűjtök bélyeget…
Aktualizálva

„Készítettem vagy 7 féle sós sütit,… remélem kitart karácsonyig, mert rá sem bírok nézni már a sütőre! Régóta kísérletezek a tepertős pogival, most megcsináltam!”

Tepertős pogi mandulakenyérből:

Hozzávalók és elkészítés egyben:


  • Kisütöttem libahájat és a tepertőt kihűlés után ledaráltam.
  • Közben a fél bögre lenmagliszt ázott és dagadt, amit összegyúrtam
  • 10 dkg tepertőkrémmel,
  • 30 dkg darált mandulával,
  • 2 kanál pörkölt szezámmaggal,
  • egy kevés őrölt borssal és sóval.

Ezután:

  • Szilikon lapon sütőpapír (vagy két sütőpapír között) alatt kinyújtottam,
  • majd pogácsa szaggatóval kiszúrtam a formákat.
  • A maradék tésztából vékonyra nyújtva, pörkölt mákkal megszórva, pici ropikat készítettem
  • Szárító fokozaton, sütőben kiszárítottam.

Variációk egy témára:

  • Mikor elkészült a tészta, egy kevés ízesített tepertőkrémmel kettőt-kettőt összeragasztottam. – De nem kellett volna, mert anélkül is finom.
  • Kipróbáltam mandula és dió fele-fele arányban a tésztát, de nem ízlettek igazán.

Sajtos pogi mandula kenyérből:


  • Aztán kipróbáltam lenmag nélkül a mandulakenyeret sajttal.
  • A dagasztott lenmagliszt helyett 10 dkg reszelt sajt és pici víz került bele.
  • Természetesen tepertő meg bors sem volt benne, helyette egy kis őrölt köménymag.
  • Nagyobb hőfokon, kb 150-170 fokon sütöttem és a végén pár percig grilleztem.
  • Finom lett és gusztusos, mint a sajtos stangli.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.