Gesztenye golyó házi főzésű gesztenyéből

Gesztenye golyó házilag készült gesztenyemasszából – A kép a Google imagesről való.

A receptet Zsóka küldte 2010.11.22-én

Gesztenye pucolás:

  • Levágom a gesztenye hegyét.
  • Kis késsel lefejtem a felső héját.
  • Annyi vízben,hogy ellepje, max. 10-15 percig főzöm.
  • A forró vizet leöntöm és 2x átöblítem hideg vízzel.
  • A második hideg vizet rajta hagyom, abból szedem ki és pucolom le a belső héjat.
  • Diódarálón ledarálom.

Csokoládéba mártva a főtt gesztenye isteni édesség!

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.