Fűszeres szárzeller spárgával vagy anélkül

Fűszeres szárzeller spárgával vagy anélkül – Google

Hozzávalók:

  • 1 tő zellerszál
  • 1 csomag zsenge spárga (ha nincs szezonja, elhagyható!)
  • Víz
  • 2-3 dkg ghee vagy jó minőségű vaj
  • Só, őrölt bors, petrezselyem, tárkony
  • Sajt – kemény sajtot hozzátenni – opcionális!
  • Tojásos panírhoz: 1 db M-es tojás elkeverve 1 ek. tápiókával – a panír nélkül is elkészíthető az étel!

Elkészítés:

  • A zellerszálakat mosd meg, darabold fel tetszés szerint; a spárgát hámozd meg (a zsenge spárgát is érdemes!) és főzd őket omlósan puhára. Ahogy már hivatkoztam rá – el lehet készíteni csak zellerszálból, avagy csak spárgából, illetve keverve a kétféle hozzávalót!
  • A vajat olvaszd fel, és tedd bele a fenti fűszereket.
  • A puha zöldségről öntsd le a vizet, és forgasd bele a fűszeres vajba.
  • Tekerjük baconba a zöldségeket és a sajtot (elhagyható!), majd süssük ki.
  • Elkészíthetjük bundázva is – tojásos panírral (tojás + tápióka liszt)

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.