Mustáros-fűszeres tarja

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Vegyünk annyi szelet sertéshúst, ahány főnek szánjuk – ha szerencsés vagy, akkor akár egy jó formájú lapocka is szeletelhető, a borda és a comb biztos, a karaj és tarja is is természetesen.
  • A hússzeleteket vagy klopfoljuk ki, vagy mindkét oldalán vagdossuk be.
  • Kenjük be a húsokat sóval, őrölt borssal, fokhagymaporral vagy pépesített fokhagymával, őrölt korianderrel, továbbá mustárral; öntsünk a húsokra 1 ek. balzsamecetet; tegyünk mellé rozmaring ágakat.
  • Locsoljuk meg valamilyen olajjal – pl. olivaolaj, Olajessimo, avagy kacsazsírral, sertészsírral.
  • Vágjunk fel karikákra egy szál póréhagymát vagy lilahagymát és tegyünk belőle a húsok alá egy jókora réteget.
  • Néhány órát hagyjuk állni ebben a pácban a hússzeleteket
  • Öntsünk a húsra 0.5 dl vizet és fedjük le. Süssük-főzzük kb. 20 percig, majd vegyük le a fedőt és hagyjuk elfőni a vizet és a húst megpirulni.

Ketogén étrendben ügyeljünk az elfogyasztott szénhidrát mennyiségére!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Mustáros-fűszeres tarja”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.