Hozzávalók:
- 1 tő zellerszál
- 1 csomag zsenge spárga (ha nincs szezonja, elhagyható!)
- Víz
- 2-3 dkg ghee vagy jó minőségű vaj
- Só, őrölt bors, petrezselyem, tárkony
- Sajt – kemény sajtot hozzátenni – opcionális!
- Tojásos panírhoz: 1 db M-es tojás elkeverve 1 ek. tápiókával – a panír nélkül is elkészíthető az étel!
Elkészítés:
- A zellerszálakat mosd meg, darabold fel tetszés szerint; a spárgát hámozd meg (a zsenge spárgát is érdemes!) és főzd őket omlósan puhára. Ahogy már hivatkoztam rá – el lehet készíteni csak zellerszálból, avagy csak spárgából, illetve keverve a kétféle hozzávalót!
- A vajat olvaszd fel, és tedd bele a fenti fűszereket.
- A puha zöldségről öntsd le a vizet, és forgasd bele a fűszeres vajba.
- Tekerjük baconba a zöldségeket és a sajtot (elhagyható!), majd süssük ki.
- Elkészíthetjük bundázva is – tojásos panírral (tojás + tápióka liszt)