Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Vegyünk annyi szelet sertéshúst, ahány főnek szánjuk – ha szerencsés vagy, akkor akár egy jó formájú lapocka is szeletelhető, a borda és a comb biztos, a karaj és tarja is is természetesen.
- A hússzeleteket vagy klopfoljuk ki, vagy mindkét oldalán vagdossuk be.
- Kenjük be a húsokat sóval, őrölt borssal, fokhagymaporral vagy pépesített fokhagymával, őrölt korianderrel, továbbá mustárral; öntsünk a húsokra 1 ek. balzsamecetet; tegyünk mellé rozmaring ágakat.
- Locsoljuk meg valamilyen olajjal – pl. olivaolaj, Olajessimo, avagy kacsazsírral, sertészsírral.
- Vágjunk fel karikákra egy szál póréhagymát vagy lilahagymát és tegyünk belőle a húsok alá egy jókora réteget.
- Néhány órát hagyjuk állni ebben a pácban a hússzeleteket
- Öntsünk a húsra 0.5 dl vizet és fedjük le. Süssük-főzzük kb. 20 percig, majd vegyük le a fedőt és hagyjuk elfőni a vizet és a húst megpirulni.
Ketogén étrendben ügyeljünk az elfogyasztott szénhidrát mennyiségére!
Szia BB!
Gondolom bordát szerettél volna írni, nem oldalast, mert azt elég nehéz lenne kikloffolni.:)
Köszi, hogy szóltál. Ti vagytok a sasszem lektoraim, amit külön köszönök:-) BB