lenmagos keksz – mandulás-diós

Lenmagos keksz – mandulás-diós – Google

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál lenmagpehely vagy őrölt lenmag
  • 4 evőkanál mandulaliszt
  • 3 evőkanál dió – majdnem vajjá őrölve
  • Kb. 1,5 dl víz
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat keverd össze, és hagyd állni legalább fél órát, amíg a magok őrleményei a vizet magukba szívják
  • Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fél evőkanálnyi halmokban rakosgasd le a tésztát, majd villával lapítsd le, egyengesd és barázdáld el azokat
  • Előmelegített sütőben, alacsony fokozaton kb. 25-30 perc alatt fog a tészta ropogósra sülni
  • A kekszre nyugodtan ránézhetsz, mert a szélei könnyen megégnek

Ez a keksz finom önmagában is, de különösen kenyér pótlására alkalmas!

Hasonlít a mandulakenyérhez, de a hozzáadott dió

új ízt ad ennek a kiváló ropogós keksznek!

Übersetzer: Beatrix Nagy

Mandel-Walnuss-Kekse mit Salz

ein Rezept von BB

Zutaten:

  • 6 Esslöffel Leinsamen-Flocken oder gemahlene Leinsamen
  • 4 Esslöffel gemahlene Mandeln
  • 3 Esslöffel Walnüsse – fast Butter, gemahlene Walnüsse
  • Salz
  • ca. 1,5 dl Wasser
  • Prise Natron

Zubereitung:

  • Die oben genannten Zutaten werden in einem Topf gut vermischt.
  • Der Teig wird mindestens 30 Minuten gehen lassen.
  • Daraus eine Rolle formen, kleine Scheiben schneiden und auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen.
  • Im vorgeheizten Backofen bei geringer Temperatur ca. 25-30 Minuten knusprig backen.
  • Kekse verbrennen sehr leicht. Achten Sie besonders darauf, um dies zu vermeiden!

Dieser Keks ist guter Ersatz für Brot, weil er ähnlich wie Mandelbrot ist. Walnüsse geben einen neuen Geschmack von diesen knusprigen Keksen!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “lenmagos keksz – mandulás-diós”

  1. Kedves Márti!
    Én nem vagyok egy nagy szakács, mindig pontosan követem a recepteket. Ebbe nem kell semmi plussz zsiradék, vagy tojás? Mitől áll össze?
    Köszi szépen!
    Kati

    1. Kedves Kati!
      Ebbe a receptbe azért nem kell se plusz zsiradék, s plusz tojás, mert a lenmag fogja a sütit összetartani. Tapasztalni fogod, hogy amikor a lenmagot beáztatod, akkor megduzzad, majd egy nyálkás anyag keletkezik. A recept tökéletesen, úgy ahogy le van írva, működik. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.