Zöldségleves „maceszgombóccal”

Hozzávalók:

  • Zöldség vegyesen – pl. 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kisebb fej karalábé, 1 kisebb fej kelkáposzta, 3-5 kocka zellerkocka, 1 vöröshagyma megpucolva és kettévágva, 2-3 gerezd fokhagyma megpucolva
  • Fűszerek: só, szemes vagy őrölt bors, zellerlevél (elhagyható), petrezselyemzöld
  • Kb. 1,5 – 2 liter víz

Elkészítés:

  • A zöldségeket fűszerezve tedd oda, lassú tűzön, főzni
  • Főzés közben sok levet el fog főni a leves
  • Amikor a zöldségek már puhák, akkor tegyél a levesbe „maceszgombócokat”, és főzd még addig, amíg a gombócok meg nem főttek

A „maceszgombóc” receptjét olvasd el egy külön bejegyzésben!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.