Hozzávalók:
- Zöldség vegyesen – pl. 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kisebb fej karalábé, 1 kisebb fej kelkáposzta, 3-5 kocka zellerkocka, 1 vöröshagyma megpucolva és kettévágva, 2-3 gerezd fokhagyma megpucolva
- Fűszerek: só, szemes vagy őrölt bors, zellerlevél (elhagyható), petrezselyemzöld
- Kb. 1,5 – 2 liter víz
Elkészítés:
- A zöldségeket fűszerezve tedd oda, lassú tűzön, főzni
- Főzés közben sok levet el fog főni a leves
- Amikor a zöldségek már puhák, akkor tegyél a levesbe „maceszgombócokat”, és főzd még addig, amíg a gombócok meg nem főttek
A „maceszgombóc” receptjét olvasd el egy külön bejegyzésben!