Hozzávalók:
- 20 dkg főtt sonka (akár lehet a húsvéti maradék is!)
- 25 dkg paszternák
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- Só, őrölt bors, paprikakrém
- 1 evőkanálnyi zsír
- Víz
Elkészítés:
- A paszternákot tisztítsd meg, vágd kisebb darabokra, és vízben főzd puhára
- Az apró darabokra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát zsíron pirítsd, majd egy kis vízzel felöntve dinszteld meg
- Vágd kisebb hosszúkás darabokra a sonkát és külön pirítsd meg
- A puhára főtt paszternákot vágd tovább egészen apró darabokra, majd öntsd össze a három rész hozzávalót – paszternák + pirított sonka + hagymás alap
- Sózd, borsozd és tegyél az ételbe paprikakrémet
Kedves BB!
Ilyen paszternákot hol lehet kapni?
Kedves Kovuborka! (jó név:-D) – legújabb felfedezésem, hogy a Tesco-ban a zöldséges részlegen – magyar termelő forgalmazásában – negyedkilós kiszerelésben lehet kapni. Egyébként nagyobb piacokon őstermelőktől talán?! 2010-ben még lehetett kapni „ipari méretben” előre felkockázott és előfőzött paszternákot, de sajna mára ez a termék eltűnt. A mélyhűtött előfőzött leveszöldségben szokott lenni, de több olyan csomagot is találtam, melyben a paszternák helyett krumplit kockáztak a zöldségek közé. BB
Kedves BB!
Kérésem lenne hogy tudsz egy jó linket ahol leírják hogyan kell házi főtt sonkát készíteni? A család nem csak húsvétkor szereti, szívesen elfogyasztják más napokon is.
Kedves Attila! Fogalmam sincs a házi főtt sonka készítéséről, illetve tulajdonképpen a sonka előkészítéséről. Sajnos, BB