Sonkás-hagymás paszternák

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt sonka (akár lehet a húsvéti maradék is!)
  • 25 dkg paszternák
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Só, őrölt bors, paprikakrém
  • 1 evőkanálnyi zsír
  • Víz

Elkészítés:

  • A paszternákot tisztítsd meg, vágd kisebb darabokra, és vízben főzd puhára
  • Az apró darabokra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát zsíron pirítsd, majd egy kis vízzel felöntve dinszteld meg
  • Vágd kisebb hosszúkás darabokra a sonkát és külön pirítsd meg
  • A puhára főtt paszternákot vágd tovább egészen apró darabokra, majd öntsd össze a három rész hozzávalót – paszternák + pirított sonka + hagymás alap
  • Sózd, borsozd és tegyél az ételbe paprikakrémet

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Sonkás-hagymás paszternák”

    1. Kedves Kovuborka! (jó név:-D) – legújabb felfedezésem, hogy a Tesco-ban a zöldséges részlegen – magyar termelő forgalmazásában – negyedkilós kiszerelésben lehet kapni. Egyébként nagyobb piacokon őstermelőktől talán?! 2010-ben még lehetett kapni „ipari méretben” előre felkockázott és előfőzött paszternákot, de sajna mára ez a termék eltűnt. A mélyhűtött előfőzött leveszöldségben szokott lenni, de több olyan csomagot is találtam, melyben a paszternák helyett krumplit kockáztak a zöldségek közé. BB

  1. Kedves BB!

    Kérésem lenne hogy tudsz egy jó linket ahol leírják hogyan kell házi főtt sonkát készíteni? A család nem csak húsvétkor szereti, szívesen elfogyasztják más napokon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.