Ma úgy látszik kenyeres nap van:)) Egy kicsit ráuntam kedvenc ropogós mandulás Wilson-féle kenyeremre, és a következő kenyeret dobtam össze, mely nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 30 dkg fehér őrölt mandula (Lidl)
- 10 dkg szezámpehely
- 4 dl kókusztej
- 3 db tojás
- Só ízlés szerint
- 2 késhegynyi (dupla adag) szódabikarbóna
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat keverd össze
- Bélelj ki sütőpapírral egy formát vagy használj szilikonos kenyérsütő formát
- A tésztát öntsd az edénybe, és előmelegített sütőben süsd tűpróbáig – kb. 25 perc
Übersetzer: Beatrix Nagy
„Weißbrot“ von BB
ein Rezept von BB
Zutaten:
- 30 dkg gemahlene Weißmandeln
- 10 dkg Sesamflocken
- 400 ml Kokosmilch
- 3 Eier
- Salz nach Geschmack
- 2 Prise Natron
Zubereitung:
- Alle Zutaten werden in eine Schüssel gegeben und gut vermischt.
- Die Backform mit Backpapier belegen. (Man kann auch Silikonbackformen benutzen.)
- Teig in das vorbereitete Blech füllen und im vorgeheizten Ofen etwa 25 Minuten backen.
Hány fokra melegítsük a sütőt?
Jaj, jaj, Gabikám, bocsi, hogy eddig nem válaszoltam. Minden egyes kenyér és süti receptnél igaz a következő: Előmelegített (180-200 fok) sütőben kell közepes lángon sütni a kenyeret vagy pl. a piskótát. Nyugodtan rájuk lehet nézni. Általában 20-30 perc a sütési idő. Kivétel ez alól a vékony piskóta tészta, melynek elég 10-15 perc, mert nagyon vékony a tészta. Nekem régi sütőm van. Az előbbi mondataim erre érvényesek. Amennyiben légkeveréses sütőd van, akkor a sütődet ki kell tapasztalnod. Minden gépnek, szerkezetnek, herkentyűnek „lelke” van, ezért mondom az egyéni kitapasztalás fontosságát. Sok sikert a konyhatündérkedéshez. Szia, BB
Millió köszönet 🙂
Megcsináltam, de sajnos nem igazán sikerült.
Alsó-felső sütés, 180 fok, 35 perc. Nagyon vizes, nedves állaga lett, nem túl bizalomgerjesztő 🙂 Lehet tovább kellett volna sütni, de nem mertem már, megégett volna a teteje.
Majd legközelebb.
Kedves Gabi!
Biztosan, hogy tovább kellett volna sütni. Még soha nem rontottam el. Javaslom, hogy mindig csinálj tűpróbát, és ha úgy látod, hogy a tésztába beleszúrt pl. hústűn a tészta még folyós, akkor süsd tovább. A saját sütőt kell kiismerni. BB
Jó reggelt! 🙂
Azt tudod esetleg, hogy a Lidl őrölt mandulája gluténmentes-e?
A választ előre is köszönöm.
Timi.
Kedves Timi! Igen, úgy tudom, hogy gluténmentes. A Lidl-ben most hántoltat lehet kapni, az Aldi-ban meg hántolatlant. BB
Kedves BB!
Köszönöm szépen, azt hiszem elindulok beszerzőkörútra 🙂
Kellemes hétvégét, Timi.
Szia BB,
Kerdes: kivalthatom a feher orolt mandulat mandulaliszttel? Ha igen, milyen aranyban?
Koszi, QA.
Kedves Andi!
Igen kiválthatod, de még soha nem sütöttem mandulaliszttel. Ma kaptam a bioboltosoktól az első adagot:-D A pelletekről az a megfigyelésem, hogy megduzzadnak, és mindenképpen plusz zsiradékot kell hozzáadni. Tehát ennél a receptnél a 30 dkg helyett használj a lisztből 20-25 dkg-ot, tegyél az egészhez 1 evőkanál valamilyen zsiradékot, a többi maradjon ugyanaz, de feltétlenül várj, hogy a pellet hogyan szívja meg magát. Ha azt látod, hogy a tészta nagyon kemény, akkor nyugodtan tehetsz hozzá még akár 2 tojást is, vagy további kókusztejet. Jó sütögetést kívánok. BB