„Fehér kenyér” BB-től

Ma úgy látszik kenyeres nap van:)) Egy kicsit ráuntam kedvenc ropogós mandulás Wilson-féle kenyeremre, és a következő kenyeret dobtam össze, mely nagyon finom lett.

Hozzávalók:

  • 30 dkg fehér őrölt mandula (Lidl)
  • 10 dkg szezámpehely
  • 4 dl kókusztej
  • 3 db tojás
  • Só ízlés szerint
  • 2 késhegynyi (dupla adag) szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat keverd össze
  • Bélelj ki sütőpapírral egy formát vagy használj szilikonos kenyérsütő formát
  • A tésztát öntsd az edénybe, és előmelegített sütőben süsd tűpróbáig – kb. 25 perc

Übersetzer: Beatrix Nagy

„Weißbrot“ von BB

ein Rezept von BB

Zutaten:

  • 30 dkg gemahlene Weißmandeln
  • 10 dkg Sesamflocken
  • 400 ml Kokosmilch
  • 3 Eier
  • Salz nach Geschmack
  • 2 Prise Natron

Zubereitung:

  • Alle Zutaten werden in eine Schüssel gegeben und gut vermischt.
  • Die Backform mit Backpapier belegen. (Man kann auch Silikonbackformen benutzen.)
  • Teig in das vorbereitete Blech füllen und im vorgeheizten Ofen etwa 25 Minuten backen.
Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “„Fehér kenyér” BB-től”

    1. Jaj, jaj, Gabikám, bocsi, hogy eddig nem válaszoltam. Minden egyes kenyér és süti receptnél igaz a következő: Előmelegített (180-200 fok) sütőben kell közepes lángon sütni a kenyeret vagy pl. a piskótát. Nyugodtan rájuk lehet nézni. Általában 20-30 perc a sütési idő. Kivétel ez alól a vékony piskóta tészta, melynek elég 10-15 perc, mert nagyon vékony a tészta. Nekem régi sütőm van. Az előbbi mondataim erre érvényesek. Amennyiben légkeveréses sütőd van, akkor a sütődet ki kell tapasztalnod. Minden gépnek, szerkezetnek, herkentyűnek „lelke” van, ezért mondom az egyéni kitapasztalás fontosságát. Sok sikert a konyhatündérkedéshez. Szia, BB

  1. Megcsináltam, de sajnos nem igazán sikerült.
    Alsó-felső sütés, 180 fok, 35 perc. Nagyon vizes, nedves állaga lett, nem túl bizalomgerjesztő 🙂 Lehet tovább kellett volna sütni, de nem mertem már, megégett volna a teteje.
    Majd legközelebb.

    1. Kedves Gabi!
      Biztosan, hogy tovább kellett volna sütni. Még soha nem rontottam el. Javaslom, hogy mindig csinálj tűpróbát, és ha úgy látod, hogy a tésztába beleszúrt pl. hústűn a tészta még folyós, akkor süsd tovább. A saját sütőt kell kiismerni. BB

    1. Kedves Andi!
      Igen kiválthatod, de még soha nem sütöttem mandulaliszttel. Ma kaptam a bioboltosoktól az első adagot:-D A pelletekről az a megfigyelésem, hogy megduzzadnak, és mindenképpen plusz zsiradékot kell hozzáadni. Tehát ennél a receptnél a 30 dkg helyett használj a lisztből 20-25 dkg-ot, tegyél az egészhez 1 evőkanál valamilyen zsiradékot, a többi maradjon ugyanaz, de feltétlenül várj, hogy a pellet hogyan szívja meg magát. Ha azt látod, hogy a tészta nagyon kemény, akkor nyugodtan tehetsz hozzá még akár 2 tojást is, vagy további kókusztejet. Jó sütögetést kívánok. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.