Hozzávalók:
- 0,5 kg reszelt vagy laskázott édes káposzta
- 1 evőkanál zsír (kókusz, sertés, kacsa, liba, jászvaj)
- Köménymag, só, őrölt bors – ízlés szerint
- Maglisztből készült paleocsinta
- Eritrit (elhagyható!)
Elkészítés:
- A káposztát dobd rá forró zsiradékra, és sózd meg
- A sótól a káposzta megpuhul, és levet ereszt
- Néha a sülő káposztát keverd meg alaposan, míg aranybarna nem lesz
- Ízlés szerint tegyél rá köménymagot, őrölt borsot – ezt lehet sütés közben és utólag is
- Süss ki valamilyen kedvedre való paleocsintát, és vágd fel kockákra, de akár egészben is hagyhatod
- A tésztára halmozd rá a pirított káposztát
- Szórhatsz rá xukrot, ha édesen szereted, és tovább sózhatod, ha a sós cvekedli a kedves neked.
A Google kép alapján tölthetjük is a paleocsintát és megpiríthatjuk! – Jó az ötlet! A másik megoldás, hogy a paleocsintát fellaskázzuk és megszórjuk káposztával.