Parfé

 VegAdri receptje

Hozzávalók:

  • 10 dkg blansírozott mandula
  • 5 dkg natúr pisztácia
  • 15 dkg cukrozatlan aszalt gyümölcs (szilva, cseresznye, kiwi, vörösáfonya, mazsola… vegyesen)
  • 15 dkg paleo marcipán
Marcipán hozzávalói és elkészítése:
  • 15 evőkanál darált mandula
  •  7-8 evőkanál  víz
  • Kis citromlé, rumaroma, 2 szem Süssina édesítő bogyó, 1 evőkanál jászvaj (ghee), 1 evőkanál xukor
  • Ezeket lassan összemelegítjük (Trifán Livi receptje)
  • 0,5-1dl frissen facsart narancslé
  • 3 tojásfehérje
  • 2-3 evőkanál porrá őrölt xukor
  • Csipetnyi só
  • 4 dl kókuszkrém, vagy kókusztej sűrű krémes része
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 1-2 evőkanál jászvaj (ghee)

Elkészítés:

  • A hántolt mandulaszemeket serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük
  • A gyümölcsöket kockákra vágjuk
  • A marcipánt villával összemorzsoljuk, fellazítjuk a narancslével, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, a pisztáciát és a mandulát
  • A tojásfehérjéből egy csipet sóval és a xukorral kemény habot verünk
  • A habverővel gyorsan hozzákeverjük a kókuszkrémet, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk a gyümölcsös-marcipános masszával
  • A kész keveréket folpackkal kibélelt őzgerincformába simítjuk, és fagyasztóban 5-6 óra alatt megdermesztjük
    Tálalás előtt vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, simára keverjük a jászvajjal (ghee)
  • A parfét kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és leöntjük a felolvasztott és lehűtött csokoládéval
  • Gyorsan dolgozzunk, mert a jéghideg felületen azonnal megdermed a csokimáz
  • Forró vízbe mártott éles késsel szeleteljük fel a desszertet
  • Nyáron friss, vegyes idénygyümölcsökből készülhet, és az olajos magvakat ki is hagyhatjuk
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.