VegAdri receptje
Hozzávalók:
- 10 dkg blansírozott mandula
- 5 dkg natúr pisztácia
- 15 dkg cukrozatlan aszalt gyümölcs (szilva, cseresznye, kiwi, vörösáfonya, mazsola… vegyesen)
- 15 dkg paleo marcipán
Marcipán hozzávalói és elkészítése:
-
15 evőkanál darált mandula
-
7-8 evőkanál víz
-
Kis citromlé, rumaroma, 2 szem Süssina édesítő bogyó, 1 evőkanál jászvaj (ghee), 1 evőkanál xukor
-
Ezeket lassan összemelegítjük (Trifán Livi receptje)
- 0,5-1dl frissen facsart narancslé
- 3 tojásfehérje
- 2-3 evőkanál porrá őrölt xukor
- Csipetnyi só
- 4 dl kókuszkrém, vagy kókusztej sűrű krémes része
- 25 dkg étcsokoládé
- 1-2 evőkanál jászvaj (ghee)
Elkészítés:
- A hántolt mandulaszemeket serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük
- A gyümölcsöket kockákra vágjuk
- A marcipánt villával összemorzsoljuk, fellazítjuk a narancslével, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, a pisztáciát és a mandulát
- A tojásfehérjéből egy csipet sóval és a xukorral kemény habot verünk
- A habverővel gyorsan hozzákeverjük a kókuszkrémet, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk a gyümölcsös-marcipános masszával
- A kész keveréket folpackkal kibélelt őzgerincformába simítjuk, és fagyasztóban 5-6 óra alatt megdermesztjük
Tálalás előtt vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, simára keverjük a jászvajjal (ghee) - A parfét kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és leöntjük a felolvasztott és lehűtött csokoládéval
- Gyorsan dolgozzunk, mert a jéghideg felületen azonnal megdermed a csokimáz
- Forró vízbe mártott éles késsel szeleteljük fel a desszertet
- Nyáron friss, vegyes idénygyümölcsökből készülhet, és az olajos magvakat ki is hagyhatjuk