Zöldségleves egyszerűen

A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 4-5 szál sárgarépa
  • 2 szál fehér répa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Petrezselyem, karalábé, zeller, kelkáposzta, fehér káposzta – ízlés szerint
  • Só, őrölt bors, kevés piros paprika por és/vagy kurkuma; AIP fűszerek: só, kurkuma, borsikafű
  • Olíva (AIP is) és tökmagolaj

Elkészítés:

  • A leveshez való zöldségeket tisztítsd meg, és ízlés szerinti formában darabold fel
  • Tedd fel főni kb. 2-2,5 l vízben (léből kb. fél liter el fog főni)
  • Lassú tűzön főzd puhára a zöldségeket, és természetesen a lébe tedd bele a fűszereket
  • Amikor a zöldség megpuhult – kb. 45 perc – a tetejét ízlés szerint locsold meg olíva és/vagy tökmagolajjal
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.