A kép a Google images-ről való.
Hozzávalók:
- 4-5 szál sárgarépa
- 2 szál fehér répa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- Petrezselyem, karalábé, zeller, kelkáposzta, fehér káposzta – ízlés szerint
- Só, őrölt bors, kevés piros paprika por és/vagy kurkuma; AIP fűszerek: só, kurkuma, borsikafű
- Olíva (AIP is) és tökmagolaj
Elkészítés:
- A leveshez való zöldségeket tisztítsd meg, és ízlés szerinti formában darabold fel
- Tedd fel főni kb. 2-2,5 l vízben (léből kb. fél liter el fog főni)
- Lassú tűzön főzd puhára a zöldségeket, és természetesen a lébe tedd bele a fűszereket
- Amikor a zöldség megpuhult – kb. 45 perc – a tetejét ízlés szerint locsold meg olíva és/vagy tökmagolajjal