Darált húsból és kockázott bacon szalonnából ma nagy mennyiségű sült kolbászt készítettem. 3 rudat kisütöttem, és ebédre sült zöldségekkel tálaltam. A további 2 rúd kolbászt mélyhűtőbe tettem – későbbi felhasználásra.
Hozzávalók:
- 2 kg darált hús (lehet sertés, pulyka, marha) – én sertés húst használtam
- 0,5 kg kockázott bacon szalonna
- Paprika por, őrölt bors, só, egész vagy őrölt köménymag – ízlés szerint
- 4 nagy fej vöröshagyma, 8 nagy gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
Elkészítés:
- Daráld péppé a kockázott bacon szalonnát, és keverd össze a 2 kg darált hússal
- Ízlés szerint fűszerezd
- Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagyma-gerezdeket keverd a húshoz
- Alufóliába – kolbász formában tekerd bele a masszát – Ebből a mennyiségből nekem 7 kolbász-tekercsem lett, de ha vékonyabb kolbászokat készítesz, akkor lehet több is
- A kolbászokat kb. 30 perc alatt süsd fóliában, várj amíg annyira kihűl, hogy leszedhesd a fóliát
- Ezután kb. 15 perc kell ahhoz, hogy fólia nélkül ropogósra süsd
- Mint már a bevezetőben is írtam – 2 rudat sütöttem meg, a többit mélyhűtőbe tettem későbbi felhasználásra
További ötlet:
- Kevesebb hús felhasználása esetén a kolbászt szezámpehellyel is dúsíthatod
Pulykából csináltam, nagyon fincsi lett! köszi a receptet!!!
Szívesen:-D BB