Mélyhűtésre is készített fasírt rudak

Darált húsból és kockázott bacon szalonnából ma nagy mennyiségű sült kolbászt készítettem. 3 rudat kisütöttem, és ebédre sült zöldségekkel tálaltam. A további 2 rúd kolbászt mélyhűtőbe tettem – későbbi felhasználásra.

Hozzávalók:

  • 2 kg darált hús (lehet sertés, pulyka, marha) – én sertés húst használtam
  • 0,5 kg kockázott bacon szalonna
  • Paprika por, őrölt bors, só, egész vagy őrölt köménymag – ízlés szerint
  • 4 nagy fej vöröshagyma, 8 nagy gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás

Elkészítés:

  • Daráld péppé a kockázott bacon szalonnát, és keverd össze a 2 kg darált hússal
  • Ízlés szerint fűszerezd
  • Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagyma-gerezdeket keverd a húshoz
  • Alufóliába – kolbász formában tekerd bele a masszát – Ebből a mennyiségből nekem 7 kolbász-tekercsem lett, de ha vékonyabb kolbászokat készítesz, akkor lehet több is
  • A kolbászokat kb. 30 perc alatt süsd fóliában, várj amíg annyira kihűl, hogy leszedhesd a fóliát
  • Ezután kb. 15 perc kell ahhoz, hogy fólia nélkül ropogósra süsd
  • Mint már a bevezetőben is írtam – 2 rudat sütöttem meg, a többit mélyhűtőbe tettem későbbi felhasználásra

További ötlet:

  • Kevesebb hús felhasználása esetén a kolbászt szezámpehellyel is dúsíthatod
Nagyszerű ebéd és vacsora kiegészítője, illetve uzsonna válhat belőle! Melegen és hidegen is nagyon finom!
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Mélyhűtésre is készített fasírt rudak”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.