Édeskömény-saláta naranccsal

http://www.nlcafe.hu/gasztro/20020211/edeskomeny-salata_naranccsal/

A fenti linken lévő receptet paleosítottam.

Már nagyon szerettem volna megcsinálni ezt a salátát, de az édeskömény brutálisan drága, ezért a kutya sem veszi. Egy gumót nyilván, hogy senki sem fog 500.- Ft-ért megvenni. Ez lett az én szerencsém, mert ma egyötöd áron, azaz 100.- Ft-ért kaptam arról a polcról, ahol a lejárat előtti áruk vannak.

Hozzávalók:

• 500 g édeskömény
• 0,5 dl citromlé
• 1 dl olívaolaj
• 500 g narancs
1 dl kókusztej AIPban; vagy kesudiótej vagy mandulatej
• 1 db édeskömény levél
• Fokhagyma, só, fűszerpaprika, őrölt fehér bors; AIP-ban fokhagyma, só, gyömbér

Elkészítés:

  • Az édesköménygumókat megtisztítjuk és felszeleteljük
  • A narancsokat meghámozzuk, majd karikákra vágjuk
  • A fokhagymát péppé zúzzuk, az édeskömény leveleit finomra vágjuk
  • Tálba tesszük a gumószeleteket, citromlével meglocsoljuk, fűszerezzük
  • Olívaolajat öntünk rá, majd összekeverjük, és legalább fél óráig a pácban állni hagyjuk
  • A paleo tejet a fűszerpaprikával és sóval összekeverjük; AIP-ban kókusztejet pici sóval és gyömbérrel
  • Tálaláskor rétegezzük a narancs- és a pácolt édesköményszeleteket
  • A felső sorokat elrendezzük, leöntjük az ízesített paleo tejjel, végül kevés édesköménylevelet szórunk rá
  • Az eredeti recepttől eltértem, és én a kertben szedtem citromfű leveleket és friss harmatos petrezselymet, és azt tettem rá; továbbá meleg nyár lévén úgy döntöttem, hogy a paleo fűszerezett tejet majd csak tálaláskor öntöm a salátára

Különleges illatú, finom saláta!; tej nélkül is nagyon finom!

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.