I. változat
Hozzávalók:
- 20 dkg kesuból készült kesudiótej lesz az alap
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg reszelt fekete csokoládé
- „Tejszínhab„
- Paleolit édesítő – stevia, xukor, vaníliásxukor ízlés szerint
Elkészítés:
- Készítsd el a kesudiótejes alapot, ebbe keverd bele a reszelt csoki felét, majd az evőkanál kakaót, az édesítőt
- Az előkészített (24 órát hűtött) fagylaltgép táljába tedd bele a masszát, és 20 percig hagyd keverni, míg a fagyi össze nem áll
- A fagyi tetejét megszórhatod csokireszelékkel, és tálalhatod tejszínhabbal
II. változat
Hozzávalók:
- 20 dkg kesudió
- 2 db tojásfehérje
- Kávéskanál mennyiségű citromlé
- 1 evőkanál kakaópor
- vagy vaníliarúd, illetve vanília aroma
- 1-1,5 dl víz
- Stevia vagy xukor ízlés szerint
Elkészítés:
- A 20 dkg kesudiót 1 dl vízbe áztasd be, és hagyd állni legalább 1 óra hosszat (minél tovább, annál jobb)
- Tedd a már kicsit megpuhult kesudiót cséplőgépbe, és őröld addig, míg masszává nem alakul (mint a -tejfölnél)
- Látod majd az őrölt -dió sűrűségét, kevés vizet ehhez az alaphoz hozzá lehet önteni úgy, hogy „fagyi-sűrűségű” legyen
- A csokifagyihoz ebbe a masszába keverj bele egy evőkanál kakaóport és stevia port vagy xukrot
- Verj fel kemény habbá 2 tojás fehérjét egy kávéskanálnyi citromlé hozzáadásával, és amikor a hab kész, akkor óvatosan és érzéssel keverd bele a habot a -diós alapba
- Ha vanília fagyit készítesz, akkor a -diós alapba kikapart vaníliát, vagy vanília aromát tegyél, továbbá stevia port vagy xukrot
- A fagyi alapot tedd egy jól zárható dobozba, vagy ha van fagyi-pálca formád akkor abba, és tedd a mélyhűtőbe
- Fogyasztás előtt egy kicsit hagyni kell felengedni